Garnitura din legume

Cuprins
Care este cea mai mare grija a doamnelor si domnisoarelor? Silueta. Probabil ca te-ai saturat de atatea diete si exercitii fizice. Ei bine, a venit momentul sa mananci pe saturate, pui fript cu garnitura de legume amestecate in sos de vin. Este cat se poate de buna aceasta reteta. Ai putina carne fara prea multe calorii, ai o garnitura de legume care te va face sa ceri si o a doua portie si mai ai o aroma imbatatoare de vin.
Garnitura de legume in sos de vin alb, un deliciu
Niciodata nu vei avea prea multe tipuri de legume atunci cand iti pregatesti o garnitura din legume. Asa ca, regula este urmatoarea: cu cat mai multe, cu atat mai bine.
Ingrediente: 3 copane de pui 3 cartofi 1 morcov 1 ceapa 200 gr mazare 200gr ciuperci 200 gr porumb 5-6 buchetele de conopida 5-6 bucati de broccoli O rdacina de telina 2 rosii 1 ardei gras 1 pahar de vin rozmarin |
![]() |
Puiul se prepara in metoda traditionala. Se condimenteaza copanele cu sare, piper, usturoi granulat si busuioc si se pun pe grill. Se intorc pe ambele parti pana cand se patrund bine. Intre timp trebuie sa te ocupi de garnitura ta din legume.
Legumele trebuie pregatite. Ceapa trebuie tocata si pusa la calit intr-o tigaie cu ulei sau unt. Cartofii vor fi curatati de coaja si vor fi taiati cuburi. Trebuie pusi la fiert intr-o oala cu apa deoarece este mult mai greu sa se patrunda decat celelalte legume. Morcovii, rosiile, telina, ciupercile si ardeiul trebuie tocate in cuburi cat mai mici. Cand ceapa este calita se adauga rosiile si se amesteca bine. Daca rosiile nu lasa indeajuns de mult suc, poti adauga o jumatate de pahar de apa. Cand cartofii sunt doar pe jumatate fierti, pot fi adaugati impreuna cu mazarea si porumbul alaturi de celelate legume. Lasa toate legumele sa fiarba impreuna pana cand absolut toate sunt patrunse asa cum trebuie.
Sos delicios pentru garnitura de legume
Daca vrei mai mult sos pentru garnitura de legume, poti completa cu putin suc de rosii. Inainte de a stinge focul, adauga crenguta de rozmarin si vinul. Lasa totul sa mai dea in clocot de cateva ori pana cand sosul scade la jumatate, dupa care potriveste gustul de sare si pier. Garnitura ta este gata. Vei observa cum vinul va da un alt gust garniturii tale. El are prin definitie o aroma deosebita, dar in aceasta combinatie te va impresiona fara doar si poate.
Cand garnitura de legume este gata, a venit momentul sa o servesti. Pune pe un platou copanele de pui si toarna peste ele garnitura de legume in sos de vin. Nu se poate sa dai gres cu o asemenea reteta. Este slaba in calorii dar bogata in vitamine si, mai ales, in savoare.
![]() |


