Garnitura din legume

Garnitura din legume
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Miercuri, 31.03.2010

Cuprins

Care este cea mai mare grija a doamnelor si domnisoarelor? Silueta. Probabil ca te-ai saturat de atatea diete si exercitii fizice. Ei bine, a venit momentul sa mananci pe saturate, pui fript cu garnitura de legume amestecate in sos de vin. Este cat se poate de buna aceasta reteta. Ai putina carne fara prea multe calorii, ai o garnitura de legume care te va face sa ceri si o a doua portie si mai ai o aroma imbatatoare de vin.

Garnitura de legume in sos de vin alb, un deliciu

Niciodata nu vei avea prea multe tipuri de legume atunci cand iti pregatesti o garnitura din legume. Asa ca, regula este urmatoarea: cu cat mai multe, cu atat mai bine. 

Ingrediente:
3 copane de pui
3 cartofi
1 morcov
1 ceapa
200 gr mazare
200gr ciuperci
200 gr porumb
5-6 buchetele de conopida
5-6 bucati de broccoli
O rdacina de telina
2 rosii
1 ardei gras
1 pahar de vin
rozmarin
Garnitura legume

Puiul se prepara in metoda traditionala. Se condimenteaza copanele cu sare, piper, usturoi granulat si busuioc si se pun pe grill. Se intorc pe ambele parti pana cand se patrund bine. Intre timp trebuie sa te ocupi de garnitura ta din legume.

Legumele trebuie pregatite. Ceapa trebuie tocata si pusa la calit intr-o tigaie cu ulei sau unt. Cartofii vor fi curatati de coaja si vor fi taiati cuburi. Trebuie pusi la fiert intr-o oala cu apa deoarece este mult mai greu sa se patrunda decat celelalte legume. Morcovii, rosiile, telina, ciupercile si ardeiul trebuie tocate in cuburi cat mai mici. Cand ceapa este calita se adauga rosiile si se amesteca bine. Daca rosiile nu lasa indeajuns de mult suc, poti adauga o jumatate de pahar de apa. Cand cartofii sunt doar pe jumatate fierti, pot fi adaugati impreuna cu mazarea si porumbul alaturi de celelate legume. Lasa toate legumele sa fiarba impreuna pana cand absolut toate sunt patrunse asa cum trebuie.

Sos delicios pentru garnitura de legume

Daca vrei mai mult sos pentru garnitura de legume, poti completa cu putin suc de rosii. Inainte de a stinge focul, adauga crenguta de rozmarin si vinul. Lasa totul sa mai dea in clocot de cateva ori pana cand sosul scade la jumatate, dupa care potriveste gustul de sare si pier. Garnitura ta este gata. Vei observa cum vinul va da un alt gust garniturii tale. El are prin definitie o aroma deosebita, dar in aceasta combinatie te va impresiona fara doar si poate.

Cand garnitura de legume este gata, a venit momentul sa o servesti. Pune pe un platou copanele de pui si toarna peste ele garnitura de legume in sos de vin. Nu se poate sa dai gres cu o asemenea reteta. Este slaba in calorii dar bogata in vitamine si, mai ales, in savoare.

Garnitura de legume 
Vezi si
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Miercuri, 31.03.2010
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Miercuri, 31.03.2010
Articolul urmator »
Știucă la cuptor: 3 moduri în care o poți prepara
Știucă la cuptor: 3 moduri în care o poți prepara
Raluca Margean | Marţi, 08.10.2024
Incepe quiz
Spune-ne ce știi să gătești de la zero și îți spunem cât de bine te descurci în bucătărie
Spune-ne ce știi să gătești de la zero și îți spunem cât de bine te descurci în bucătărie

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.1 (36)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024
Mihaela (anonim)
22 februarie 2012 13:01

Daca titlul este GARNITURA DE LEGUME, ce cauta ,,puiul se prepara..." ori este garnitura de legume ori este pui cu legume, gramatica limbii romane se gaseste peste tot

Ne găsești pe