Un ghiveci de legume marocan pentru o masa exotica si picanta!
Cuprins
Marocul este una dintre perlele Africii, fosta colonie a Frantei care cinsteste cu succes, prin bucataria sa, gastronomia fraceza. Un bun exemplu in acest sens este un ghiveci de legume care te va surprinde prin bogatia de arome.
Ghiveci de legume marocan
|
Ingrediente:
2 linguri de ulei de masline |
2 cani de bucatele de conopida
o cana de ceapa tocata
2 cani de rosii tocate/bulion
3/4 de cana de stafide/coacaze
1 cana de migdale prajite maruntite
jumatate de lingura de sare
Preparare:
1. Toarna uleiul de masline intr-o tigaie la o flacara medie. Adauga usturoiul si condimentele si gateste, amestecand pana cand se imbina aromele, 1-2 minute, fara sa zdrobesti usturoiul. Pune amestecul intr-o oala.
2. Adauga apa, cubuletul de supa, morcovii, dovleceii, vanata, conopida, ceapa, rosiile tocate sau bulionul, coacazele/stafidele, migdalele si sarea si amesteca bine.
3. Acopera oala si lasa sa dea in clocot pana cand legumele s-au inmuiat si aromele s-au combinat - cam 30-45 de minute. Va fi delicios!
|
Marocul este tara unor vise exotice, unei vestimentatii bogate si misterioase si a unor experiente culinare uimitoare! Gastronomia franceza se imbina uimitor cu influentele berbere si cu cele islamice in acest ghiveci de legume pentru a da nastere unor retete la fel de savuroase ca proverbialele apusuri de soare africane. |