Rețete delicioase
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Japonezii va recomanda orez cu alune Aburamushi!

Marţi, 23.03.2010

De fiecare data cand te gandesti la orez, sunt sigura ca imediat iti vine in minte Orientul. Dintre exoticele tari orientale, astazi am ales o reteta de orez cu alune din Tara Soarelui-Rasare, pe care o stiu de la profesoara mea de japoneza.

Desi invadata de fast-food si influenta occidentala, multi traditionalisti - precum dna Sasaki - aleg sa gateasca retete delicioase si usoare de orez: cu alune, cu ou prajit sau simplu, ca o garnitura ideala la orice friptura sau ca o masa in sine pentru momentele in care tanjesti dupa simplitate.

Orez cu alune Aburamushi
Orez cu alune

Ingrediente:

orez japonez gatit (orice orez e ideal; fierbe-l si apoi clateste-l bine cu apa si scurge-l printr-o sita japoneza sau una normala; vei obtine clasicul orez bob cu bob)
1-4 oua
unt de arahide
sos de alune (se gaseste in comert, este foarte aromat)
ulei de alune (e preferabil pentru acelasi tip de arome; daca nu gasesti, foloseste ulei vegetal)
alune nesarate
sos de soia (optional - da o aroma deosebita orezului)
optional: mazare, ceapa, ardei gras

Preparare:

Amesteseca oul crud cu o parte din orezul fiert. Adauga un ou pe rad pana atingi consistenta necesara. Adauga si un strop de sos de soia daca vrei.

Amesteca apoi untul de arahide cu orezul de mai sus pana cand capata o nuanta maronie.

Presara si alunele nesarate si amesteca bine.

Prajeste orezul simplu cu cel amestecat cu unt de arahide in uleiul de alune/vegetal incins bine, pana cand oul se gateste. Poti adauga si mazare sau ardei gras si ceapa la preparare pentru arome mai savuroase. Adauga sos de alune si consuma imediat!

Orez cu alune
Misterioasa, exotica si totusi atat de naturala, Japonia este o tara a contrastelor, dar in care traditia ramane la fel de atragatoare ca pe vremea samurailor.

Rasfata-te cu aceasta reteta de orez cu alune pentru a te simti, macar pentru cateva minute, intr-o gradina de cires. 

Si fireste, dna Sasaki incepea de fiecare data cu Itadakimasu! (hai sa mancam!).

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!