Japonezii va recomanda orez cu alune Aburamushi!

Japonezii va recomanda orez cu alune Aburamushi!
Edda Bild
Marţi, 23.03.2010

Cuprins

De fiecare data cand te gandesti la orez, sunt sigura ca imediat iti vine in minte Orientul. Dintre exoticele tari orientale, astazi am ales o reteta de orez cu alune din Tara Soarelui-Rasare, pe care o stiu de la profesoara mea de japoneza.

Desi invadata de fast-food si influenta occidentala, multi traditionalisti - precum dna Sasaki - aleg sa gateasca retete delicioase si usoare de orez: cu alune, cu ou prajit sau simplu, ca o garnitura ideala la orice friptura sau ca o masa in sine pentru momentele in care tanjesti dupa simplitate.

Orez cu alune Aburamushi
Orez cu alune

Ingrediente:

orez japonez gatit (orice orez e ideal; fierbe-l si apoi clateste-l bine cu apa si scurge-l printr-o sita japoneza sau una normala; vei obtine clasicul orez bob cu bob)
1-4 oua
unt de arahide
sos de alune (se gaseste in comert, este foarte aromat)
ulei de alune (e preferabil pentru acelasi tip de arome; daca nu gasesti, foloseste ulei vegetal)
alune nesarate
sos de soia (optional - da o aroma deosebita orezului)
optional: mazare, ceapa, ardei gras

Preparare:

Amesteseca oul crud cu o parte din orezul fiert. Adauga un ou pe rad pana atingi consistenta necesara. Adauga si un strop de sos de soia daca vrei.

Amesteca apoi untul de arahide cu orezul de mai sus pana cand capata o nuanta maronie.

Presara si alunele nesarate si amesteca bine.

Prajeste orezul simplu cu cel amestecat cu unt de arahide in uleiul de alune/vegetal incins bine, pana cand oul se gateste. Poti adauga si mazare sau ardei gras si ceapa la preparare pentru arome mai savuroase. Adauga sos de alune si consuma imediat!

Orez cu alune
Misterioasa, exotica si totusi atat de naturala, Japonia este o tara a contrastelor, dar in care traditia ramane la fel de atragatoare ca pe vremea samurailor.

Rasfata-te cu aceasta reteta de orez cu alune pentru a te simti, macar pentru cateva minute, intr-o gradina de cires. 

Si fireste, dna Sasaki incepea de fiecare data cu Itadakimasu! (hai sa mancam!).

Vezi si
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Marţi, 23.03.2010
Articolul urmator »
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Sâmbătă, 31.08.2024
Incepe quiz
De ce tratament ai nevoie în funcție de tipul de ten?
De ce tratament ai nevoie în funcție de tipul de ten?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (5)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024

Ne găsești pe