Incearca pilaf de orez cu pui si ciuperci
Iata o mancare cu specific italienesc cu care ii poti multumi pe toti: pilaf de orez cu pui si ciuperci. Este o mancare usoara si poate fi folosita ca si garnitura in orice moment. Nu este deloc greu sa prepari pilaf de orez. Iata ce trebuie sa faci:
Pilaf de orez cu ciuperci si pui gata in cateva minute
Pentru a pregati repede un pilaf de orez cu ciuperci si pui ai nevoie de:
1 piept de pui
300 gr de orez
O conserva de ciupeci taiate
1 ardei gras
1 morcov
O ceapa
Patrunjel tocat
Sare, piper
Puiul se pune la fiert intr-o oala cu apa. Orice spuma se ridica la suprafata apei trebuie inlaturata. Cand puiul s-a fiert, scoate-l din apa si pune-l deoparte. Rupe pieptul de pui in fasii micute. In apa de la pui, pune la fiert orezul. Acesta se tine pe foc pana cand bobul se umfla bine iar apa scade cam la jumatate. Intr-o tigaie pune putin ulei. Ceapa trebuie tocata foarte marunt si pusa la calit. Ardeiul si morcovul trebuie tocati de asemenea in cuburi. Cand ceapa este aproape gata, adauga ciupercile, morcovul si ardeiul si tine-le pe foc cam 2-3 minute. Cand sunt gata rastoarna-le peste orez si amesteca bine. Daca nu mai este indeajuns de multa apa in cratita, poti completa atat cat este nevoie. Lasa orezul cu legumele sa dea de doua ori in clocot si adauga pieptul de pui. Amesteca totul foarte bine si potriveste la gust cu sare si piper. Dupa ce ai stins focul, presara pe suprafata orezului patrunjel tocat proaspat.
Pilaf de orez, ideal pentru cei mici
Pilaful de orez este mai mult decat o mancare gustoasa. Este o rezerva asigurata de vitamine pentru cei mici. Nu este una dintre mancarurile cu mult ulei sau prajeli. Orezul este foarte sanatos si foarte gustos. Daca princhindelul tau este mofturos, poti imbogati gustul pilafului cu putin bulion. Astfel vei reusi sa il multumesti si pe cel dintre mai pretentiosi membri ai familiei tale. Asadar, pregateste pentru tine si familia ta pilaf de orez cu pui si ciuperci, pentru a te bucura de o mancare bogata, delicioasa si sanatoasa.