Ingrediente (pentru 3 persoane):
- 3 carnaciori de casa/ 150 g sunca de curcan
- 6 oua
- 2 cescute cu lapte (300 ml)
- sare, piper
- o lingurita cu mustar
- 6 felii de paine alba sau integrala, taiate cubulete
- o cescuta cascaval ras sau mozarella

Mod de preparare:
- carnaciorii sau sunca se trag 2-3 minute intr-o tigaie neaderenta si se lasa la racit
- intr-un bol mai mare se bat ouale, apoi se adauga laptele, sarea, piperul si mustarul si se amesteca bine
- se pun cuburile de paine in acest amestec si se agita vasul, pana ce painea a fost complet acoperita
- se adauga in vas carnaciorii/sunca si branza/cascavalul, amestecand bine
- vasul se lasa la frigider pana a doua zi dimineata (sau minimum 3 ore)
- a doua zi, amestecul se pune intr-o tava pentru cuptor, tapetata cu hartie de copt sau cu unt
- souffle-ul se coace la foc mediu (350 grade - treapta 5) timp de 45 de minute sau pana devine maroniu pe deaspura
- compozitia trebuie sa se lege bine si sa arate ca o prajitura/paine

- Alabama Souffle se poate pregati si in castronele speciale pentru souffle, pe portii si arata excelent!
- acest mic dejun merge excelent cu un suc de portocale sau un ceai cald.