Rețete delicioase
Înapoi la

Cea mai buna reteta de pastai cu usturoi

Andreea Gluh, redactor

Piata este plina de diverse legume, vara inca nu a plecat de pe meleagurile noastre, asa ca este cazul sa profitam de bogatia de pe tarabe si sa incercam in fiecare zi cate un fel de mancare nou, daca este posibil. Astazi, iti propunem un preparat simplu si gustos: pastai cu usturoi.

Descopera si tu, in cele ce urmeaza, ce pasi trebuie sa urmezi pentru a pregati si apoi pentru a savura cea mai buna mancare de pastari cu usturoi!

Fasole verde cu usturoi - un deliciu de sezon

Pentru inceput, ai nevoie de cateva ingrediente esentiale:

- 1 kg de pastai verzi;

- 500 ml de apa;

- 5 catei de usturoi, pisati;

- 3 linguri de unt;

- sare si piper dupa gust;

- cativa fulgi de chili.

Modalitatea de preparare este urmatoarea:

Incepe prin a curata bine pastaile de fasole, taindu-le capetele. Pe ele le poti lasa intregi sau le poti rupe la jumatate, in functie de preferinte. Dupa aceea, pune pastaile intr-o oala cu apa, pe foc, si lasa-le la fiert vreme de 10-15 minute. Cand observi ca s-au mai inmuiat putin, scurge-le bine de lichid, folosind o sita. Apoi, pune intr-o tigaie cele trei linguri de unt si usturoiul pisat, apoi clasa totul la foc mic vreme de 1-2 minute, amestecand in continuu, pana cand culoarea compozitiei se schimba, devenind usor aurie. Acum este momentul sa pui in tigaie si pastaile si sa le lasi pe foc timp de aproximativ 5 minute, pana cand scad si sunt usor patrunse de aroma untului cu usturoi. La final, adauga sare si piper dupa gust, presara cativa fulgi de chili pe deasupra si pregateste-te sa savurezi acest preparat simplu si delicios!

Pofta buna!

Incearca si tu sa pregatesti aceasta reteta de pastai cu usturoi si vei uita de zilele caniculare in care petreceai ore bune in fata aragazului, pentru a gati!

Articolul urmator Sos Glenn: rețeta delicioasă a celui mai faimos sos de la KFC

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.