Rețete delicioase
Înapoi la

Cum se prepara un ghiveci calugaresc

Cum se prepara un ghiveci calugaresc

Silvia Ganea

Perioada postului pascal este in plina desfasurare, asa ca e momentul oportun sa incerci cat mai multe preparate din legume, mai ales daca te-ai decis sa tii intregul post. Pentru ca nu este cel mai usor lucru si pentru ca nu oricine il poate tine, ne-am gandit sa iti propunem o reteta de post delicioasa, pe care o poti prepara cu usurinta.

Nu are un aport caloric ridicat, fiind realizata doar din legume, asa ca nu ai nicio scuza sa nu incerci un delicios ghiveci calugaresc, plin de vitamine si minerale!

Pentru ca in perioadele de post alimentatia ta sufera anumite modificari, lucru pe care organismul tau il resimte instant, trebuie sa il reechilibrezi printr-un aport optim de vitamine si minerale, dar si proteine, pe care nu le gasesti numai in carne.

 

In general, posturile sunt greu de tinut daca nu optezi pentru o alimentatie diversificata, lucru datorat faptului ca organismul tau se va simti fara vlaga daca vei manca zilnic aceleasi alimente. Cele deja preparate, cumparate de-a gata din comert, sunt procesate si contin o multime de toxine, asa ca incerca sa eviti cat mai mult preparatele de post pe care le gasesti in supermarket.

Primavara este in toi, asa ca iti poti lua doza de vitamine, minerale si acizi grasi esentiali din legumele si verdeturile pe care le gasesti in piete.

Iti propunem, asadar, sa incerci un preparat delicios, sanatos, preparat integral doar din legume: ghiveci calugaresc!

Ingrediente pentru ghiveci calugaresc 

Ingrediente

- 1-2 cepe potrivite;
- 4-5 cartofi;
- 2 morcovi;
- 2-3 ardei(ardei gras rosu, ardei capia);
- un dovlecel;
- vinete (1-2 bucati, in functie de marime);
- usturoi(in functie de preferinte, poti opta pentru 5-10 catei);
- 4 linguri de ulei (oricare vrei sa il folosesti);
- bulion sau suc de rosii (o lingura de bulion sau 3-4 de suc de rosii);
- marar;
- patrunjel;
- sare;
- piper;
- foi de dafin (optional).

Mod de preparare ghiveci calugaresc

Ghiveciul calugaresc se prepara extrem de usor si intr-un timp relativ scurt. Pune uleiul la incins intr-un vas, adauga ceapa tocata marunt si morcovii (le poti da si prin razatoare) si lasa-le putin la calit. Adauga apoi si celelalte legume tocate marunt. Dupa ce s-au inmuiat putin, se adauga putina apa (cat sa acopere intreaga cantitate de legume) si se lasa la fiert pentru aproximativ 30 de minute, pana cand se fierb bine legumele. Adauga apoi si restul ingredientelor, bulionul sau sucul de rosii, sarea, piperul si foile de dafin (nu exagera cu acestea, 2-3 frunzulite sunt suficiente) si mai lasa putin pe foc.

La final, presara cu marar si patrunjel din abundenta si serveste ghiveciul calugaresc cat este cald. Pofta buna!

Iata, asadar, ce usor este sa gatesti un preparat sanatos, prietenos cu silueta si perfect pentru postul Pastelui!

Articolul urmator
Semințe de chia: rețete pe care să le încerci
Semințe de chia: rețete pe care să le încerci
Cum vei fi la batranete?
Incepe quiz
Cum vei fi la batranete?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.