Friptura de caprioara marinata
- Timp de gătire:
- Peste 60 minute
- Dificultate:
- Rețete deosebite
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor

Cuprins
Caracteristici
- Cele mai bune rețete
- Rețete culinare
- Prânz
- Cină
Vanatul a fost considerat intotdeauna o delicatesa iar daca este preparat cum trebuie devine un deliciu culinar de neuitat. Mai mult, carnea de caprioara este considerata cea mai frageda dintre cele de vanat.
Daca iti place carnea rosie, friptura de caprioara este o recomandare sanatoasa. Totusi, ai grija ca daca nu este gatita cum trebuie se intareste si isi pierde fragezimea.
Iata o reteta de friptura de caprioara de la un maestru in preparatele de vanat!
Friptura de caprioara - frageda si gustoasa!
Ingrediente necesare pentru friptura caprioara:
1 kg carne de caprioara
100 gr kaizer (sau sunculita taraneasca)
5 catei de usturoi
4 linguri de ulei
Pentru marinata:
1 morcov
o legatura patrujel
o legatura de praz
2 cepe
2 ardei
2 foi de dafin
1 pahar de vin
1 pahar de otet de vin
4 linguri de ulei
cimbru
sare
piper
Cum se prepara friptura de caprioara?
Etapa 1:
Carnea de caprioara este foarte frageda iar mie imi place sa o fac marinata. Intr-o oala pui carnea si o ungi cu ulei de masline.O condimentezi cu sare, piper, cimbru si foi de dafin. Taie prazul rondele si pune-l deasupra. Ceapa, morcovul si ardeiul taie-le marunt si pune-le peste carnita. La sfarsit, pui un pahar de vin, un pahar de otet de vin si patrunjelul tocat marunt. Aceasta compozitie se lasa peste noapte.
Etapa 2:
Carnea se scoate din marinata, se pune intr-o tava si se unge din nou cu ulei. Se cresteaza si se pun felii de kaizer impreuna cu usturoi. La sfarsit se pune si marinata peste carne. Se pune la cuptorul incins in prealabil. Din cand in cand se ia sos din tava si se stropeste friptura. Se lasa la cuptor pana cand carnea este bine rumenita (eu am lasat-o cam 50 de minute).
Friptura de caprioara se serveste cu garnitura de cartofi nature, cartofi taranesti sau piure.


