Incearca o omleta speciala - cu avocado, branza si rosii
Joi, 09.02.2012
Cuprins
Un mic dejun sanatos ar trebui sa includa toate categoriile de alimente si nutrienti: atat proteine, cat si carbohidrati si grasimi, vitamine si minerale. Ai grija sa consumi si o cantitatea mare de legume, dar si lactate degresate la o masa sanatoasa. Noi iti recomandam o omleta rapida si delicioasa cu avocado, rosii, branza, ardei, busuioc si patrunjel. Iata mai jos reteta!
Omleta cu avocado, branza si rosii
Ingrediente (4 persoane):
- 8 oua
- 1/4 cana de lapte
- putin ulei de masline
- ardei rosii, verzi si galebeni taiati cubulete
- un ardei iute, daca iti place
- o jumatate de ceapa
- busuioc si patrunjel dupa gust
- sare, piper
- 100 g branza spaniola (sau o branza mai tare) taiata cubulete sau rasa
- 8 oua
- 1/4 cana de lapte
- putin ulei de masline
- ardei rosii, verzi si galebeni taiati cubulete
- un ardei iute, daca iti place
- o jumatate de ceapa
- busuioc si patrunjel dupa gust
- sare, piper
- 100 g branza spaniola (sau o branza mai tare) taiata cubulete sau rasa
Mod de preparare:
- ardeii si ceapa se soteaza intr-o cantitatea mica de ulei, pana se inmoaie
- se adauga busuiocul, patrunjelul, sarea si piperul si se amesteca bine
- lasa-le pe foc doar cateva minute, apoi ia tigaia de pe foc
- ouale se bat bine cu laptele
- se incalzeste pe foc mediu o tigaie neaderenta
- cand tigaia s-a incins, se pune amestecul de oua si lapte, apoi ardeii si verdeturile
- se coace omleta pana devine aurie, pe ambele parti
- cand este aproape gata se adauga cateva felii de avocado si cubuletele de branza sau cea rasa
- omleta se serveste calda
- se incalzeste pe foc mediu o tigaie neaderenta
- cand tigaia s-a incins, se pune amestecul de oua si lapte, apoi ardeii si verdeturile
- se coace omleta pana devine aurie, pe ambele parti
- cand este aproape gata se adauga cateva felii de avocado si cubuletele de branza sau cea rasa
- omleta se serveste calda
- Omleta se poate servi cu rosii cherry si ceapa sau cu branza cubulete daca nu iti place sa fie topita, in omleta.
Vezi si
10 rețete cu ardei copți pe care să le încerci
Raluca Margean |
Joi, 09.02.2012
Risipa alimentară: ce efecte are și cum o poți combate
Raluca Margean |
Joi, 09.02.2012