Mancare de dovleac de post
- Timp de gătire:
- Peste 60 minute
- Modalitate de preparare:
- Fierbere

Cuprins
Caracteristici
- Rețete de post
- Rețete culinare
- Prânz
- Cină
Mancarea de dovleac de post este un preparat ingenios si delicios. Gustul dulce al dovleacului adauga o nota deosebita acestui preparat, iar mirodeniile dau un plus de savoare.
Dovleacul contine antioxidanti, vitamine si minerale, aducand numeroase beneficii organismului. In plus, ajuta in procesul de slabire, deoarece are putine calorii.
Timp de pregatire: 30 de minute Timp de gatire: 40-45 de minute Timp total: sub 80 de minute Metoda de preparare: fierbere Dificultatea retetei: medie Cantitate: 4 portii Ingrediente necesare- 600 g de dovleac |
![]() |
Iata cum poti sa prepari mancare de dovleac de post
Dovleacul se spala si i se indeparteaza coaja si semintele. Se taie cubulete sau felii. Ceapa se taie marunt, rosiile se decojesc si se taie cubulete, iar ardeii se curata de seminte si se taie marunt.
Ceapa se pune la calit, iar dupa cateva minute se adauga dovleacul, ardeii si ierburile aromate (rozmarin, cimbru, busuioc). Se incorporeaza rosiile taiate si se adauga sare, piper si boia dupa gust. Se acopera cratita cu un capac si se lasa la fiert pana se inmoaie dovleacul si legumele. La final se adauga si patrunjelul tocat marunt.
Valori nutritionale aproximative la 100 g de dovleac gatit:
Calorii - 40 kcal, grasimi - 0.35 g, carbohidrati - 8.8 g, proteine - 0.9 g, vitamine - A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C.
Coloreaza meniul de post cu o delicioasa si aromata mancare de dovleac de post. In acest fel vei putea sa profiti de beneficiile pe care dovleacul le aduce organismului si in acelasi timp sa te rasfeti cu un fel nou de mancare.
Pofta buna!


