Mancare de marar de post

Timp de gătire:
45-60 minute
Modalitate de preparare:
Fierbere
Mancare de marar de post
Viorica Ghinea, redactor
Luni, 08.04.2013

Cuprins

Caracteristici

Cauti o reteta de post simpla si aromata? Opteaza pentru mancarea de marar de post. Verdeturile dau personalitate unui preparat culinar, iar mararul ocupa un loc special in bucataria romaneasca. Gustul si aroma lui puternica dau pofta de mancare chiar si mofturosilor.

Am pregatit pentru tine doua retete de mancare de marar de post - ambele preparate culinare sunt usor de facut si delicioase.

Mancare de marar de post, cu legume

Timp de pregatire: 15-20 de minute
Timp de gatire:
30 de minute
Timp total:
sub 60 de minute
Metoda de preparare
: fierbere
Dificultatea retetei:
redusa

Ingrediente necesare 

 

- 350 g de marar

- 3 cepe

- 50 g de praz

- un morcov

- un ardei gras

- 50 ml de ulei

- 3 linguri de bulion

- cativa catei de usturoi

- 30 g de faina

- sare

 mancare de marar cu legume
Sursa foto: tastespotting.com

 

Iata cum poti sa prepari o mancare de marar cu legume

Ceapa, morcovul si prazul se spala, se curata si se taie felii, apoi se calesc in putin ulei. Se adauga si ardeiul gras taiat, se adauga sare si apa peste legume si se lasa la fiert.

Cand sunt aproape gata legumele, se adauga mararul taiat mare si bulionul amestecat cu apa si faina (pentru a ingrosa mancarea). Mancarea de marar se mai da in 2-3 clocote, apoi se adauga cateii de usturoi maruntiti si se opreste focul.

Tips: serveste alaturi de paine prajita cu usturoi.
Ai nevoie de:
cateva felii de paine/bagheta, ulei de masline, 2-3 catei de usturoi, sare si oregano sau busuioc.

Citeste si: Tinctura de marar si beneficiile sale: creste sanii si ingrasa

Se ung feliile de paine cu ulei, apoi se adauga usturoiul pisat, mirodenia aleasa si putina sare. Sau poti sa prepari un sos din aceste ingrediente si sa ungi painea cu el. Introdu painea la cuptor pentru cateva minute. Va iesi crocanta, aromata si va completa de minune reteta de post. Daca optezi pentru paine prajita cu usturoi, nu mai este nevoie sa-l adaugi si in mancare, la final.

Valori nutritionale aproximative (100 g)

Calorii - 12.4 kcal, proteine - 0.6 g, carbohidrati - 2.3 g, grasimi - 0.1 g.

Mancare de marar de post, cu ciuperci

Daca tii post si iti este greu sa renunti la carne, afla ca ciupercile sunt un inlocuitor de nadejde. Le poti folosi folosi in multe retete simple, extrem de gustoase.

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire:
30 de minute
Timp total:
45 de minute
Metoda de preparare
: fierbere
Dificultatea retetei:
redusa

mancare de marar cu ciuperci
Sursa foto: seasaltwithfood.com

Ingrediente necesare 

- 1 kg de ciuperci
- o ceapa mare
- cativa catei de usturoi
- doua linguri de pasta de tomate
- doua legaturi de marar
- piper
- sare

Iata cum poti sa prepari o mancare de marar cu ciuperci

Se spala ciupercile si se toaca in bucati mai mari, iar ceapa si usturoiul se taie cat mai marunt. Se pune uleiul la incins si se adauga ceapa taiata.

Cand este gata se adauga pasta de tomate si se amesteca bine. Dupa 2-3 minute se pun si ciupercile si se condimenteaza mancarea. Se mai fierbe putin, apoi se adauga mararul si se tine pe foc inca 10-15 minute.

Citeste si: Pregateste sos cu marar pentru preparate calde sau reci

Dupa ce ai pus mancarea de marar cu ciuperci in farfurie, poti sa mai presari putina verdeata pe deasupra.

Pofta buna!

La ce mancare se pune marar

Mararul il putem folosi cu succes in salate, deoarece frunzele proaspete de marar aduc prospetime si aroma. Mararul este un ingredient foarte bun si pentru salatele de rosii, oua, pui sau cartofi. La mancaruri vom adauga mararul aproape de final, deoarece temperaturile ridicate il fac sa-si piarda proprietatile nutritive.

De asemenea, putem utiliza mararul si in supe pentru un plus de savoare sau in diverse sosuri precum sosul Pesto. Deseori il regasim si in branzeturi, presarat, pentru a da un plus de prospetime.

Vezi si
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Luni, 08.04.2013
Articolul urmator »
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
Ramona Jurubita | Joi, 07.11.2024
Incepe quiz
Ce tip de mancare te defineste?
Ce tip de mancare te defineste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (13)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024

Ne găsești pe