Mancare de marar de post
- Timp de gătire:
- 45-60 minute
- Modalitate de preparare:
- Fierbere

Cuprins
- Mancare de marar de post, cu legume
- Ingrediente necesare
- Iata cum poti sa prepari o mancare de marar cu legume
- Mancare de marar de post, cu ciuperci
- Ingrediente necesare
- Iata cum poti sa prepari o mancare de marar cu ciuperci
- La ce mancare se pune marar
Caracteristici
- Rețete de post
- Rețete culinare
- Prânz
- Cină
Cauti o reteta de post simpla si aromata? Opteaza pentru mancarea de marar de post. Verdeturile dau personalitate unui preparat culinar, iar mararul ocupa un loc special in bucataria romaneasca. Gustul si aroma lui puternica dau pofta de mancare chiar si mofturosilor.
Am pregatit pentru tine doua retete de mancare de marar de post - ambele preparate culinare sunt usor de facut si delicioase.
Mancare de marar de post, cu legume
Timp de pregatire: 15-20 de minute
Timp de gatire: 30 de minute
Timp total: sub 60 de minute
Metoda de preparare: fierbere
Dificultatea retetei: redusa
Ingrediente necesare
- 350 g de marar - 3 cepe - 50 g de praz - un morcov - un ardei gras - 50 ml de ulei - 3 linguri de bulion - cativa catei de usturoi - 30 g de faina - sare |
![]() Sursa foto: tastespotting.com
|
Iata cum poti sa prepari o mancare de marar cu legume
Ceapa, morcovul si prazul se spala, se curata si se taie felii, apoi se calesc in putin ulei. Se adauga si ardeiul gras taiat, se adauga sare si apa peste legume si se lasa la fiert.
Cand sunt aproape gata legumele, se adauga mararul taiat mare si bulionul amestecat cu apa si faina (pentru a ingrosa mancarea). Mancarea de marar se mai da in 2-3 clocote, apoi se adauga cateii de usturoi maruntiti si se opreste focul.
Tips: serveste alaturi de paine prajita cu usturoi.
Ai nevoie de: cateva felii de paine/bagheta, ulei de masline, 2-3 catei de usturoi, sare si oregano sau busuioc.
Citeste si: Tinctura de marar si beneficiile sale: creste sanii si ingrasa
Se ung feliile de paine cu ulei, apoi se adauga usturoiul pisat, mirodenia aleasa si putina sare. Sau poti sa prepari un sos din aceste ingrediente si sa ungi painea cu el. Introdu painea la cuptor pentru cateva minute. Va iesi crocanta, aromata si va completa de minune reteta de post. Daca optezi pentru paine prajita cu usturoi, nu mai este nevoie sa-l adaugi si in mancare, la final.
Valori nutritionale aproximative (100 g)
Calorii - 12.4 kcal, proteine - 0.6 g, carbohidrati - 2.3 g, grasimi - 0.1 g.
Mancare de marar de post, cu ciuperci
Daca tii post si iti este greu sa renunti la carne, afla ca ciupercile sunt un inlocuitor de nadejde. Le poti folosi folosi in multe retete simple, extrem de gustoase.
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 30 de minute
Timp total: 45 de minute
Metoda de preparare: fierbere
Dificultatea retetei: redusa
Sursa foto: seasaltwithfood.com
Ingrediente necesare
- 1 kg de ciuperci
- o ceapa mare
- cativa catei de usturoi
- doua linguri de pasta de tomate
- doua legaturi de marar
- piper
- sare
Iata cum poti sa prepari o mancare de marar cu ciuperci
Se spala ciupercile si se toaca in bucati mai mari, iar ceapa si usturoiul se taie cat mai marunt. Se pune uleiul la incins si se adauga ceapa taiata.
Cand este gata se adauga pasta de tomate si se amesteca bine. Dupa 2-3 minute se pun si ciupercile si se condimenteaza mancarea. Se mai fierbe putin, apoi se adauga mararul si se tine pe foc inca 10-15 minute.
Citeste si: Pregateste sos cu marar pentru preparate calde sau reci
Dupa ce ai pus mancarea de marar cu ciuperci in farfurie, poti sa mai presari putina verdeata pe deasupra.
Pofta buna!
La ce mancare se pune marar
Mararul il putem folosi cu succes in salate, deoarece frunzele proaspete de marar aduc prospetime si aroma. Mararul este un ingredient foarte bun si pentru salatele de rosii, oua, pui sau cartofi. La mancaruri vom adauga mararul aproape de final, deoarece temperaturile ridicate il fac sa-si piarda proprietatile nutritive.
De asemenea, putem utiliza mararul si in supe pentru un plus de savoare sau in diverse sosuri precum sosul Pesto. Deseori il regasim si in branzeturi, presarat, pentru a da un plus de prospetime.


