Rețete delicioase
Înapoi la

Mancare de mazare de post

Mancare de mazare de post

Viorica Ghinea, redactor

In perioada postului ai nevoie de preparate hranitoare, altfel ti se poate face foame la scurt timp. Mancarea de mazare de post este satioasa, gustoasa si foarte usor de preparat. In plus, boabele de mazare contin multe vitamine, minerale, fibre si proteine, ceea ce ajuta la energizarea si la protejarea organismului.

Iti recomandam doua retete cu mazare simple si gustoase, ideale pentru perioada postului.

Mancare de mazare de post, cu morcovi

Timp de pregatire: 10-15 minute
Timp de gatire:
30-45 de minute (in functie de tipul de mazare - conservata, congelata, proaspata)
Timp total:
sub 60 de minute
Metoda de preparare
: fierbere
Dificultatea retetei:
redusa
Cantitate:
3-4 portii

mancare de mazare cu morcovi
Sursa foto: ifood.tv

Ingrediente necesare

- 1 kg de mazare
- doua cepe (medii)
- 2 morcovi
- 50 ml de ulei de masline
- doua linguri de bulion
- 1 litru de apa
- patrunjel sau marar
- sare
- piper
- foi de dafin

Iata cum poti sa prepari o mancare de mazare de post, cu morcovi

Pentru inceput, se spala, se curata si se taie morcovii si cepele. Ceapa taiata feliute se pune la calit in putin ulei incins, dupa care se adauga si morcovii taiati rondele. Dupa ce acestea sunt gata, se adauga mazarea, bulionul, sarea, piperul, foile de dafin si un litru de apa.

Se acopera cratita si se lasa la fiert. Din cand in cand se verifica si se amesteca preparatul. Dupa ce morcovul si boabele de mazare au fiert, se presara patrunjel sau marar pe deasupra preparatului. Amesteca si opreste focul.

Mancarea de mazare de post, cu morcovi se poate servi atat calda, cat si rece. Alaturi de mamaliguta si cativa gogosari murati este excelenta.

Valori nutritionale aproximative (100 g):

Calorii - 70 kcal, proteine - 4 g, carbohidrati - 9 g, grasimi - 2g.

Mancare de mazare de post, cu ciuperci

Timp de pregatire: 15-20 de minute
Timp de gatire:
35 de minute
Timp total:
sub 60 de minute
Metoda de preparare
: fierbere
Dificultatea retetei:
redusa
Cantitate:
4-6 portii

mancare de mazare cu ciuperci
Sursa foto: manjulaskitchen.com

Ingrediente necesare 

- 500 g de mazare
- cateva ciuperci
- o ceapa mare
- 3 linguri de bulion
- 4 linguri de ulei
- doua linguri de faina
- frunze de patrunjel
- o jumatate de lingurita de turmeric
- doua lingurite de coriandru (pudra)
- un praf de sare
- o jumatate de lingurita de piper

Iata cum poti sa prepari o mancare de mazare de post, cu ciuperci

Ceapa se curata si se taie marunt. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi ceapa maruntita se pune la calit. Se spala bine ciupercile, se taie si se pun in tigaie. Presara putina sare, apoi lasa ciupercile sa se inmoaie. Adauga mazarea si apa, amesteca ingredientele si lasa la fiert.

Faina se amesteca cu bulion si putina apa, se prepara o pasta care se adauga in mancarea de mazare de post, cu ciuperci. Se pun piperul, turmericul si coriandrul si se amesteca bine. Preparatul se mai lasa putin pe foc, apoi se adauga si frunzele de patrunjel si se ia de pe aragaz.

Pofta buna!

Articolul urmator
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Ce tip de mancare te defineste?
Incepe quiz
Ce tip de mancare te defineste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (18)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.