Prepara o delicioasa mancare de fasole verde
Astazi, iti propun un nou fel de mancare, pentru ca tu sa schimbi mereu meniul. Pentru ca schimbarile sunt benefice peste tot: in moda, in designul casei tale si chiar in mancare. Asa ca o sa te invit sa urmaresti pas cu pas aceasta reteta de mancare de fasole verde.
Ingrediente:½ kg fasole verde½ kg rosii sau ¼ suc de rosii 50 ml ulei o ceapa mica 100 ml smantana frunze de patrunjel o frunza de telina o ramura de cimbru sare |
Mod de preparare:
Tai ceapa marunt si o calesti timp de un minut intr-o cratita, la foc mic, apoi o stingi imediat cu ½ l apa si o lingurita rasa de sare. Pastaile, daca sunt inguste, le cureti numai la capete si le tai in jumatati, pe lungime. Cand apa clocoteste, pui fasolea si o lasi sa fiarba acoperita, la foc mic. La inceput, are un volum mare care depaseste nivelul lichidului, dar pe masura ce fierbe, va elimina apa pe care o contine si va incepe sa scada. Amesteci din cand in cand, ca sa ajunga si pastaile de deasupra in lichid. Nu pui apa. Pentru gust, vara poti sa adaugi ardei gras taiat in felii. Cand fasolea este fiarta, imparti deasupra rosiile curatate sau nu de coaja si taiate in felii, ridicandu-le pe toate usor cu lingura, ca sa intre printre pastaile de fasole. O fierbi in continuare descoperita, la foc mic, fara sa amesteci, pentru ca rosiile sa isi pastreze forma, sau se da la cuptor 20 - 30 de minute. Se va forma un sos scazut, fara adaos de faina. Presari deasupra patrunjel si o mica frunza de telina, taiate marunt. Daca doresti, poti sa pui si 2 - 3 catei de usturoi taiati marunt, dupa ce ai luat cratita de pe foc.
Aceasta mancare de fasole verde se serveste calda, simpla, ca felul doi, sau ca si garnitura la fripturi.