Rețete delicioase
Înapoi la

Meniu pentru Paste

Tatiana Stefan

Momentul cel mai asteptat al Sarbatorilor Pascale este reprezentat de masa de Paste, deoarece atunci se aduna toti membrii familiei, povestesc si se bucura de preparatele delicioase. Insa pentru a te bucura cu adevarat de acest eveniment, mai ales daca esti gazda, este important sa pregatesti invitatilor tai un meniu pentru Paste deosebit, care sa fie usor de realizat, astfel incat sa nu-ti petreci prea mult timp in bucatarie.

Asadar, iata propunerile noastre pentru masa de Paste!

Meniu de Paste cu rulori de somon cu branza

Ingrediente: 300 g somon afumat, branza dulce, marar, suc de lamaie, sare, piper

Mod de preparare: Taie fileurile de somon in fasii subtiri si spala-le bine. Amesteca branza dulce cu mararul taiat marunt, sare si piper. Intinde aceasta compozitie pe fileurile de somon si ruleaza-le. Stropeste-le cu suc de lamaie si baga-le la frigider. Dupa cateva ore taie-le fasii mici si asaza-le pe un platou ornat cu frunze de salata verde.


Sursa: www.1.bp.blogspot.com

Miel cu ciuperci la cuptor, esential in meniul de Paste

Orice meniu pentru Paste trebuie sa contina un preparat din carne de miel. Iti propunem o reteta inedita, cu ciuperci si vin.

Ingrediente: 1 kg carne de miel, 200 ml ulei, 500 g ciuperci fierte, 100 ml vin, doua legaturi de patrunjel, o legatura de marar, o cutie de pasta de tomate, sare, piper, dupa gust.

Mod de preparare: Taie carnea de miel in bucati potrivite si spal-o bine. Pune-o la fiert cu jumatate din cantitatea de ulei. Adauga pasta de tomate si mai las-o putin la fiert. Dupa circa 15 minute scoate carnea si aseaz-o intr-o tava. Adauga ciupercile, stropeste cu vin, condimenteaza cu sare si piper si bag-o la cuptor, timp de 40 de minute.

 

Sursa foto: www.iretete.ro

Friptura de pui cu bere si struguri

Ingrediente: 10 copanele de  pui, 300 g struguri albi, 1 plic cu stafide, 1 fir de praz, 1 telina, 2 morcovi mari, 2 ceape rosii, 1 doza cu bere neagra, 1 lingura de ulei, putin unt, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se spala bine copanele de pui. Morcovii si prazul de taie rondele, iar ceapa solzisori. Unge o tava cu unt si asaza copanelele de pui. Adauga legumele, strugurii, stafidele si acopera cu bere. Condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. In cuptorul preincalzit, introdu tava si las-o circa 40 de minute. Se poate servi cu garnitura stropita cu sosul strecurat.

 

Sursa foto: www.chefmag.co.za 

Salata de cruditati cu sunca presata

Ingrediente: 1 salata verde, 2 morcovi, o telina mare, 2 mere, o ceapa rosie, 1 castravete, o legatura de ridichi, 150 g de masline, 1 ardei rosu, 1 ardei galben, 300 gr sunca presata, sare, piper, ulei si otet.

Mod de preparare: Se spala toate legumele si se taie salata verde fasii mici. Telina, morcovii si merele se dau pe razatoare. Ceapa se taie solzisori, iar ardeii, sunca presata si castravetele se taie cubulete. Aceste ingrediente se amesteca bine intr-un bol. Se stropeste cu ulei si otet si se presara un praf de sare si piper.


Sursa foto:www.cicispizza.com 

Tort cu mere pentru meniul de Paste

Ingrediente: un kg mere de marime egala, unt, dulceata de visine, 200 g de nuci, zahar, scortisoara si frisca. Pentru blat ai nevoie de 10 oua, 10 linguri zahar, 10 linguri faina, o lingura ulei.

Mod de preparare:

Se curata merele de coaja, se scot samburii, se spala si se asaza intr-o tava, unul langa altul. In mijlocul fiecaruia se pune o lingura de dulceata de visine, cateva miezuri de nuci si o bucatica mica de unt. De asemenea, poti sa pui unt si printre mere, pentru a nu se arde. Se presara peste ele zahar si scortisoara. Se baga la cuptor timp de 20 de minute, pana se caramelizeaza zaharul.

Intre timp se prepara blatul. Se bat ouale cu zaharul si se adauga faina treptat. Se mixeaza bine. Dupa ce merele s-au inmuiat se toarna aceasta compozitie peste ele si se da din nou la cuptor.

Cand tortul este copt se aseaza pe un platou, iar dupa ce se raceste se orneaza cu frisca si se baga la frigider.


Sursa foto: www.retete-on-line.ro 

Tu ce meniu vei pregati pentru masa de Paste?

 

Articolul urmator Paste carbonara, după rețeta lui Florin Dumitrescu. Care este ingredientul-cheie

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.6 (69)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Aghinitei Maria (anonim)
    2 mai 2013 13:01

    Multumim pt. retete!