Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Meniu pentru petrecerea de Revelion

Ioana Budeanu
Intotdeauna ne dorim ca masa de Revelion sa fie plina cu bunatati, cu mancaruri exotice, frumos aranjate sau cu produse traditionale si bauturi fine. De cele mai multe ori, invitatii se aduna in jurul mesei si, avand atat de multe la dispozitie, uita sa se mai distreze. Cel mai important, pentru noaptea dintre ani, este sa ai o masa frumos decorata sau chiar un bufet suedez, cu preparate simple, gustoase si proaspete. Poti apela la experti in catering, care te vor scuti de bataia de cap, mai ales daca nu esti prea priceputa in bucatarie, sau te poti ocupa chiar tu.
Daca vrei sa te apuci de gatit, iata cateva retete usoare si delicioase pentru Revelion.

Iata mai jos propunerile de meniu pentru petrecerea de Revelion:


Chiftelute cu susan

Ingrediente: 500 g piept de pui, 2 felii de paine alba, sare, piper, 2 oua, 1 ceapa, 3-4 catei usturoi, o legatura marar, 100 g susan

Mod de preparare:

- pieptul de pui trebuie dat prin masina de tocat sau maruntit foarte bine
- carnea se amesteca bine cu ouale, painea (trebuie sa stea 3-4 minute in apa si apoi stoarsa bine), sare, piper, usturoi maruntit, ceapa data pe razatoare sau tocata foarte marunt si mararul tocat.
- din aceasta pasta se fac chiftelute mici, care se trec prin susan si apoi se prajesc in ulei incins timp de cateva minute, pana devin aurii.
- se pot servi ca aperitiv, pe frunze de salata verde sau cu putin mustar.
 
Chiftelute cu susan


Salata de paste

Ingrediente:
paste fusilli, 1/2 kg ciuperci, 1 ardei gras rosu, 200 g sunca sau piept de pui, 100 g masline negre fara samburi, patrunjel, maioneza light, sare, piper.

Mod de preparare
: pastele se fierb dupa indicatiile de pe ambalaj, se adauga ciupercile trase in tigaie cu putin ulei de masline, ardeiul taiat fasii, sunca sau pieptul de pui grill taiate cubulete, maslinele, sare si piper. Se amesteca totul cu putina maioneza si se orneaza cu patrunjel. Se lasa la rece cam 1-2 ore inainte de servire.
 
Salata de paste
 
Salata de ton cu grapefruit servita in coji de avocado

Ingrediente: avocado, grapefruit, ton la conserva in suc propriu, oua fierte, ulei, sare, piper, ceapa verde sau uscata.  

Este foarte simplu de pregatit! Din pulpa de avocado se face o pasta care se amesteca cu galbenusuri de ou fierte si putin ulei. Apoi se pun bucatile de ton, se adauga ceapa verde, patrunjel, albusurile tocate, bucatele de grapefruit, sare si piper. Acest amestec se serveste in cojile de la avocado, ornate cu felii de grapefruit. Poti adauga si cativa creveti!
 
Salata de ton cu grapefruit servita in coji de avocado


Pui Tandoori

Ingrediente:
pulpe de pui (se pot folosi pulpe superioare, intregi sau un pui intreg taiat), condimente: sare, piper, chili, boia dulce de ardei, chimen, usturoi pisat, coriandru, scortisoara, rozmarin si oregano, ulei de masline.

Mod de preparare:
pulpele de pui se aseaza intr-o tava pentru tapetat, cu hartie de copt, se cresteaza pana la os si se ung cu un sos facut din toate condimentele de mai sus amestecate cu ulei de masline.  Se lasa la cuptor (fara apa si fara sa fie acoperit) timp de o ora, pana se rumeneste frumos.
 
Pui Tandoori


Ananas la gratar

Ingrediente: un ananas mare, miere, scortisoara, frisca

Mod de preparare: Ananasul se taie in bucati mari, se unge cu miere si se presara scortisoara. Se lasa 1 ora la frigider, invelit in folie de aluminiu sau intr-un vas acoperit. Apoi se incinge gratarul, se unge cu putin ulei si se prajesc bucatile de ananas pana devin usor caramelizate. Se servesc cu frisca, inghetata sau alte sos care iti place.
 
Ananas la gratar


Tiramisu

Ingrediente:
un pachet mare de piscoturi Savoiardi, 4 oua, zahar pudra cu aroma de vanilie, branza Mascarpone (2 cutii), frisca Hulala lichida (500 ml) si vanilie esenta.

Mod de preparare:

- se face o cafea tare si aromata din 500 ml apa, 6-7 lingurite de cafea si 5 de zahar. Se inmoaie piscoturile in cafea timp de o secunda si se aseaza intr-o tava ca de friptura, lunga, ingusta si destul de inalta.

- crema se prepara astfel:
ouale intregi se "bat" cu zaharul pudra, 3 linguri de zahar tos si vanilia si se aseaza in bain-marie. Se pune si jumatate de cescuta de gelatina inmuiata in apa rece. Se amesteca bine cu telul pana compozitia capata consistenta aluatului de clatite, fara sa fiarba. Se ia de pe foc, se amesteca de cateva ori sa se mai raceasca si se adauga cutiile de branza Mascarpone.

- in alt vas se bate toata cutia de frisca lichida, fara sa mai adaugi altceva, timp de 10 minute, pana se intareste foarte bine.

- in frisca se incorporeaza crema de oua si branza treptat, amestecand cu grija de jos in sus, pentru a nu se lasa compozitia.

- se adauga jumatate din crema peste piscoturile inmuiate in cafea si asezate in tava, apoi se mai pune un strat de Savoiardi cu aroma fina de cafea si ultima parte de crema.

- pe deasupra se orneaza prajitura cu ciocolata rasa si se lasa la frigider 5 ore sau peste noapte.
 
Tiramisu


Pink California Sunshine

Ingrediente: suc de portocale, lichior de caise si sampanie.

Preparare:
sucul de portocale se amesteca cu lichiorul de caise si se toarna intr-un pahar inalt. Apoi se pune sampania.
 
Pink California Sunshine

Tu ce obisnuiesti sa prepari in aceasta perioada a anului?
 
 
 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.4 (295)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    andreea (anonim)
    28 decembrie 2011 14:02

    si in ceea ce priveste pui Tandoori se stie ca nu se serveste pui in noaptea dintre ani..ci doar peste :P si nu e neaparat superstitie dar e o traditie din punctul meu de vedere :P

    BiuL (anonim)
    28 decembrie 2011 03:03

    In ceea ce priveste cocktailul Pink California Sunshine, el nu se prepara cu lichior de caise ci cu Creme De Cassis ! Care este lichior de coacaze negre !

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!