Iata mai jos propunerile de meniu pentru petrecerea de Revelion:
Chiftelute cu susan
Mod de preparare:
- pieptul de pui trebuie dat prin masina de tocat sau maruntit foarte bine
- carnea se amesteca bine cu ouale, painea (trebuie sa stea 3-4 minute in apa si apoi stoarsa bine), sare, piper, usturoi maruntit, ceapa data pe razatoare sau tocata foarte marunt si mararul tocat.
- din aceasta pasta se fac chiftelute mici, care se trec prin susan si apoi se prajesc in ulei incins timp de cateva minute, pana devin aurii.
- se pot servi ca aperitiv, pe frunze de salata verde sau cu putin mustar.
![Chiftelute cu susan Chiftelute cu susan](/images/speciale/articole/ioana_budeanu/2011.12.08/101850114.jpg)
Salata de paste
Ingrediente: paste fusilli, 1/2 kg ciuperci, 1 ardei gras rosu, 200 g sunca sau piept de pui, 100 g masline negre fara samburi, patrunjel, maioneza light, sare, piper.
Mod de preparare: pastele se fierb dupa indicatiile de pe ambalaj, se adauga ciupercile trase in tigaie cu putin ulei de masline, ardeiul taiat fasii, sunca sau pieptul de pui grill taiate cubulete, maslinele, sare si piper. Se amesteca totul cu putina maioneza si se orneaza cu patrunjel. Se lasa la rece cam 1-2 ore inainte de servire.
![Salata de paste Salata de paste](/images/speciale/articole/ioana_budeanu/2011.12.08/98155609.jpg)
Ingrediente: avocado, grapefruit, ton la conserva in suc propriu, oua fierte, ulei, sare, piper, ceapa verde sau uscata.
Este foarte simplu de pregatit! Din pulpa de avocado se face o pasta care se amesteca cu galbenusuri de ou fierte si putin ulei. Apoi se pun bucatile de ton, se adauga ceapa verde, patrunjel, albusurile tocate, bucatele de grapefruit, sare si piper. Acest amestec se serveste in cojile de la avocado, ornate cu felii de grapefruit. Poti adauga si cativa creveti!
![Salata de ton cu grapefruit servita in coji de avocado Salata de ton cu grapefruit servita in coji de avocado](/images/speciale/articole/ioana_budeanu/2011.12.08/96645918.jpg)
Pui Tandoori
Ingrediente: pulpe de pui (se pot folosi pulpe superioare, intregi sau un pui intreg taiat), condimente: sare, piper, chili, boia dulce de ardei, chimen, usturoi pisat, coriandru, scortisoara, rozmarin si oregano, ulei de masline.
Mod de preparare: pulpele de pui se aseaza intr-o tava pentru tapetat, cu hartie de copt, se cresteaza pana la os si se ung cu un sos facut din toate condimentele de mai sus amestecate cu ulei de masline. Se lasa la cuptor (fara apa si fara sa fie acoperit) timp de o ora, pana se rumeneste frumos.
![Pui Tandoori Pui Tandoori](/images/speciale/articole/ioana_budeanu/2011.12.08/95661466.jpg)
Ananas la gratar
Ingrediente: un ananas mare, miere, scortisoara, frisca
Mod de preparare: Ananasul se taie in bucati mari, se unge cu miere si se presara scortisoara. Se lasa 1 ora la frigider, invelit in folie de aluminiu sau intr-un vas acoperit. Apoi se incinge gratarul, se unge cu putin ulei si se prajesc bucatile de ananas pana devin usor caramelizate. Se servesc cu frisca, inghetata sau alte sos care iti place.
![Ananas la gratar Ananas la gratar](/images/speciale/articole/ioana_budeanu/2011.12.08/115089944.jpg)
Tiramisu
Ingrediente: un pachet mare de piscoturi Savoiardi, 4 oua, zahar pudra cu aroma de vanilie, branza Mascarpone (2 cutii), frisca Hulala lichida (500 ml) si vanilie esenta.
Mod de preparare:
- se face o cafea tare si aromata din 500 ml apa, 6-7 lingurite de cafea si 5 de zahar. Se inmoaie piscoturile in cafea timp de o secunda si se aseaza intr-o tava ca de friptura, lunga, ingusta si destul de inalta.
- crema se prepara astfel: ouale intregi se "bat" cu zaharul pudra, 3 linguri de zahar tos si vanilia si se aseaza in bain-marie. Se pune si jumatate de cescuta de gelatina inmuiata in apa rece. Se amesteca bine cu telul pana compozitia capata consistenta aluatului de clatite, fara sa fiarba. Se ia de pe foc, se amesteca de cateva ori sa se mai raceasca si se adauga cutiile de branza Mascarpone.
- in alt vas se bate toata cutia de frisca lichida, fara sa mai adaugi altceva, timp de 10 minute, pana se intareste foarte bine.
- in frisca se incorporeaza crema de oua si branza treptat, amestecand cu grija de jos in sus, pentru a nu se lasa compozitia.
- se adauga jumatate din crema peste piscoturile inmuiate in cafea si asezate in tava, apoi se mai pune un strat de Savoiardi cu aroma fina de cafea si ultima parte de crema.
- pe deasupra se orneaza prajitura cu ciocolata rasa si se lasa la frigider 5 ore sau peste noapte.
![Tiramisu Tiramisu](/images/speciale/articole/ioana_budeanu/2011.12.08/95821556.jpg)
Pink California Sunshine
Ingrediente: suc de portocale, lichior de caise si sampanie.
Preparare: sucul de portocale se amesteca cu lichiorul de caise si se toarna intr-un pahar inalt. Apoi se pune sampania.
![Pink California Sunshine Pink California Sunshine](/images/speciale/articole/ioana_budeanu/2011.12.08/101356018.jpg)