Rețete delicioase
Înapoi la

Incearca o delicioasa musaca cu carne tocata din Egipt!

Incearca o delicioasa musaca cu carne tocata din Egipt!

Edda Bild

Sunt sigura ca ai macar o clasica reteta de musaca cu carne tocata mostenita de la mama ta, pe care o prepari atunci cand ti-e dor de bucataria de acasa... O musaca - carne tocata, cartofi, vinete sau combinatii infinite de legume si sosuri; cam asa s-ar putea defini o mancare delicioasa care face parte din bucataria internationala.

Suprinzator sau nu, nu doar romanii au in patrimoniul culinar o savuroasa musaca cu carne tocata. Si nu, nu ma refer aici la greci sau la turci - reteta pe care ti-o recomand in continuare a fost "culeasa" de unchiul meu, un mare gurmand, din...Egipt!

Musaca cu carne tocata - Egipt


Musaca cu carne tocataIngrediente:

- 3 vinete
- sare si piper negru, dupa gust
- ulei
- 2 cepe, feliate subtire
- 675 g de carne tocata de miel sau vita
- jumatate de lingurita de amestec de condimente (poti folosi vegeta uscata, pregatita in casa, daca ai) sau o lingurita de scortisoara macinata
- o rosie mare, fiarta, curatata de coaja si taiata in bucatele
- 3 linguri de bulion
- 3 linguri de patrunjel tocat
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de faina
- 300 ml lapte fierbinte
- un varf de nucsoara macinata (la alegere)
- un albus de ou

Preparare:

1. Decojeste si feliaza vinetele, pune multa sare si apoi lasa-le timp de jumatate de ora pe o strecuratoare ca sa scapi de acel gust usor amarui si de umezeala in exces. Prajeste usor vinetele in putin ulei si apoi lasa-le pe un servet de hartie pentru a absorvi excesul de ulei.

2. Prajeste intr-o tigaie mai mare cepele in 2 linguri de ulei pana cand capata o nuanta aurie apoi adauga carnea tocata si continua sa prajesti pana cand carnea si-a schimbat culoarea. Asezoneaza cu sare si piper negru dupa gust si adauga amestecul de condimente sau scortisoara.

3. Adauga rosia tocata, bulionul si patrunjelul si amesteca pentru a obtine un amestec omogen. Adauga cateva linguri de apa si lasa sa fiarba la foc mic timp de 15 minute sau pana cand amestecul pentru aceasta reteta egipteana de musaca cu carne tocata s-a uscat.

Musaca carne tocata 4. Pune un strat de vinete pe o tava mare de copt, pune un strat de amestec deasupra, apoi un strat de ceapa proaspata sau prajita, inca un strat de vinete, un strat final de carne, un strat de ceapa si acopera totul cu inca un strat de vinete.

5. Pregateste un sos Bechamel topind untul intr-o tigaie adanca, incorporand faina treptat. Gateste timp de 1 minut apoi adauga treptat si laptele, amestecand cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Da in clocot si apoi lasa sa fiarba pana cand sosul se ingroasa - acum poti adauga nucsoara, daca iti place aroma sa. Scoate putin sos din tigaie, incorporeaza albusul de ou si toarna inapoi sosul scos initial, amestecand tot timpul.

6. Toarna sosul rezultat pe musacaua pregatita anterior, apoi pune intr-un cuptor incins si gateste timp de 45 de minute. 

Musaca carne tocataServeste calda si asezoneaza cu o salata, smantana sau orice alta garnitura ti se pare delicioasa!

Delecteaza-te cu aceste retete fabuloase de musaca cu carne tocata si, de fiecare data cand prepari o mancare traditionala, nu uita sa te uiti si "peste gard", "la vecini"...poate vei gasi o idee similara care sa te inspire!

Articolul urmator
Mușchiulet de porc la cuptor: rețeta perfectă pentru orice anotimp
Mușchiulet de porc la cuptor: rețeta perfectă pentru orice anotimp
Ce fantomă celebră încearcă să ia legătura cu tine?
Incepe quiz
Ce fantomă celebră încearcă să ia legătura cu tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.0 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    ciobderoua (anonim)
    17 iunie 2011 20:08

    Suna interesant,dar ce faci cu albusul?Unde il pui?....deci,daca reteta nu e intreaga,nu ma apuc de ea!hehehe