Rețete delicioase
Înapoi la

Pui umplut cu ciuperci, la cuptor

Pui umplut cu ciuperci, la cuptor

Andreea Gluh, redactor

Daca ciupercile se afla pe lista ta de ingrediente preferate, inseamna ca nimic nu te retine sa incerci mereu noi combinatii si retete care sa le includa. Pentru ca uneori este greu sa te gandesti la alte moduri de a prepara, noi iti venim in ajutor, astazi, cu o reteta delicioasa, care imbina textura unica a ciupercilor cu aroma mirodeniilor si cu fragezimea carnii de pui.

Descopera si tu, in cele ce urmeaza, cea mai buna reteta de pui umplut cu ciuperci, la cuptor!

Un preparat demn de un restaurant de lux

Pentru a pregati aceasta reteta, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 2 felii de paine alba, sfaramata in firimituri;

- 60 gr de ceapa verde tocata;

- 230 gr de ciuperci taiate in prealabil;

- o jumatate de lingurita de cimbru uscat;

- 1 catel de usturoi zdrobit;

- 100 gr de mozzarella;

- 4 bucati de piept de pui dezosat si fara piele;

- 60 gr de faina;

- 2 oua mari, batute in prealabil;

- 1 lingura de ulei de masline;

- sare si piper dupa gust.

De asemenea, trebuie sa mai ai la indemana un spray cu ulei pentru gatit.

Modalitatea de preparare este urmatoarea:

Inainte de toate, preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius, dupa care, pune firimiturile de paine intr-o farfurie, iar in alte doua, faina si ouale batute. Pune o tigaie pe foc si pulverizeaza ulei pe toata suprafata ei interioara. Pune ciupercile si ceapa la calit, timp de 10 minute sau pana cand isi schimba culoarea si textura. Apoi, pune usturoiul si cimbrul si lasa totul deoparte vreme de 10 minute, pentru a se raci. Acum este momentul in care trebuie sa adaugi branza mozzarella, dar si sare si piper dupa gust. Omogenizeaza mixul amestecand, insa ai grija ca tigaia sa nu fie aproape de flacara, pentru ca branza se poate topi.

In continuare, folosind un cutit, realizeaza cate o taietura in fiecare bucata de piept de pui, fara insa a strapunge cu totul carnea. Pune cate un sfert din amestecul de legume si branza obtinut anterior in fiecare buzunar astfel obtinut. Sareaza si pipereaza dupa gust si bucatile de piept de pui. Dupa aceea, da fiecare piept de pui prin faina, prin ou si, apoi, prin firimiturile de paine. Ai grija sa respecti ordinea etapelor, pentru a obtine aspectul si gustul dorite!

Odata ce ai trecut de aceasta etapa, pune carnea in tigaia unsa cu ulei si las-o cate 2 minute pe fiecare parte. Ultimul pas consta in coacerea bucatilor de pui la cuptor vreme de aproximativ 15 minute.

Pofta buna!

Incearca si tu aceasta reteta delicioasa de pui umplut cu ciuperci si nu te vei mai satura sa o prepari!

Sursa: myrecipes.com

Articolul urmator
Supa de sfeclă roșie: 3 rețete pentru un microbiom echilibrat
Supa de sfeclă roșie: 3 rețete pentru un microbiom echilibrat
Stii sa pui barbatii pe jar?
Incepe quiz
Stii sa pui barbatii pe jar?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.