Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Reteta delicioasa de curry din linte rosie

Alexa Galgau

Daca esti indragostita de condimentele indiene si aromele inconfundabile ale preparatelor orientale, care rasfata in cele mai surprinzatoare moduri papilele gustative, atunci cu siguranta trebuie sa incerci diferite retete de curry, un preparat pe cat de sanatos, pe atat de gustos. Astazi, iti dam o idee de mancare vegetariana bazata pe aceasta specialitate indiana, al carei ingredient de baza este lintea rosie.

Descopera o reteta delicioasa de curry din linte rosie, gata in doar 30 de minute si care garantat te va surprinde in mod placut!

Curry din linte rosie

Lintea este o sursa excelente de proteine si nu trebuie sa lipseasca din meniul nimanui, dar mai ales din cel al vegetarienilor, care trebuie sa compenseze cumva lipsa de proteine cauzata de renuntarea la carne. Lintea rosie este foarte gustoasa, iar alaturi de o portie generoasa de condimente indiene, preparate intr-un sos delicios, isi poate face loc cu usurinta in topul mancarurilor tale preferate.

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gatire: 30 de minute

Ingrediente:

- 200 grame de linte rosie;

- 1 ceapa mare, taiata felii;

- 1 lingura de ulei vegetal;

- 2 linguri de paste de curry;

- 1 lingura de pudra de curry;

- 1 lingurita de pudra de turmeric;

- 1 lingurita de chimen;

- 1 lingurita de praf chili;

- 1 lingurita de sare;

- 1 lingurita de zahar;

- 2 catei de usturoi curatati si zdrobiti;

- 1 bucatica de ghimbir curatata si data pe razatoare;

- 1 conserva de sos de rosii;

Mod de preparare:

1.  Se spala bine lintea rosie, pana cand apa cu care clatesti devine clara. Dupa aceea, se pune lintea intr-un vas destul de mare incat sa o acoperi cu apa. Se lasa pe foc pana cand da in clocot, apoi se da flacara mai mica, se pune un capac  si se lasa la facut circa 15-20 de minute, pana se inmoaie. Daca este nevoie, poti sa mai adaugi apa pe parcurs.

2. Incinge uleiul intr-o tigaie pe foc mediu, apoi pune ceapa la calit, lasand-o sa se caramelizeze, circa 20 de minute.

3. Amesteca intr-un vas pasta de curry, pudra de curry, turmericul, chimenul, pudra de chili, sarea, zaharul, usturoiul si ghimbirul. Adauga mixul de condimente la ceapa caramelizata  si da focul mare, amestecand in continuu timp de 2 minute. La final, adauga rosiile si mai lasa totul pe foc un minut, apoi adauga sosul peste lintea fiarta. 

Pofta buna!

Aceasta reteta de curry din linte rosie poate sa fie un adaos exotic la un alt preparat sau poate sa fie un fel de sine statator, datorita calitatii nutritionale crescute. 

Sursa: foodday.org

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!