Ai ramas fara inspiratie la capitolul culinar dupa atatea zile de post? Avem pentru tine o reteta usor de pregatit si extrem de gustoasa. Vestea buna este ca nici nu vei simti ca inca esti in perioada de abstinenta alimentara. Rasfata-te cu snitele de soia cu usturoi si mustar! Rezultatul gastronomic se anunta a fi crocant, apetisant si usor picant.
Timp de pregatire: 30 de minute
Timp de gatire: 20-30 de minute
Timp total: aproximativ o ora
Metoda de preparare: prajire
Dificultatea retetei: redusa
Ingrediente necesare pentru snitele de soia cu usturoi si mustar
- un pachet de soia;
- 3 linguri de faina;
- 150 g de pesmet;
- o lingura de mustar;
- cativa graunti de usturoi (poti sa folosesti si pudra);
- 3-4 linguri de apa;
- sare;
- piper.
Iata cum prepari snitele de soia cu usturoi si mustar
Fierbe soia in apa condimentata, de preferat in care ai pus ceapa, piper, boia, timp de 20 de minute. Scoate soia din apa, lasa bucatile la scurs si preseaza-le usor cu o lingura. Pregateste un sos gros din faina, apa, mustar, sare, piper si usturoi pisat, amestecand compozitia pana la omogenizare. Pune uleiul la incins, da fiecare felie de soia prin sosul obtinut, apoi prin pesmet, dupa care urmeaza prajirea. Daca nu te incanta aceasta varianta, le poti pregati la cuptor. Dupa ce sunt gata snitelele de soia, pune-le pe servetele de hartie pentru a elimina excesul de ulei. Serveste snitelele de soia cu muraturi, salate si chiar in compania unui sos de rosii picant.
Snitele de soia cu usturoi si mustar vor fi o incantare pentru papilele tale gustative in zilele de post si nu numai. Diversifica alimentatia din aceasta perioada si nu ti se va mai parea atat de dificila. AICI gasesti si alte retete cu soia pe care poti sa le pregatesti in post.