Taco cu brie si carne de vita
Un secret in arta culinara consta in reinterpretarea retetelor traditionale. Afla cum poti prepara taco delicios, cu brie si carne de vita!
INGREDIENTE:
1 cutie de taco shells, 1/2 de kg carne de
vita,
1 ardei rosu, 1
ceapa medie, 1 ardei mic iute,
2 rosii, 1 pahar de iaurt gras sau
smantana, 2 catei de usturoi,
3 linguri de mustar Dijon, 2 linguri de
ulei de masline,
oregano, sare, piper,
boia dulce si iute, 1 pahar de
vin alb
MOD DE PREPARARE:
Evita sa prajesti carnea in tigaie. Prepar-o, in schimb, intr-un vas de sticla termorezistent, adaugand un amestec de ceapa, ardeii rosii, boia, 2 linguri de ulei de masline, paharul de vin, sare, piper. Vasul va fi lasat timp de 50-60 minute, in cuptorul preincalzit la 230 grade Celsius.
Branza brie va fi taiata in feliute, indepartand partea alba, pentru a-i permite sa se topeasca uniform in cuptor. Rosiile vor fi tocate in cubulete mici. Prepara sosul de iaurt, amestecand in robot iaurtul, usturoiul, mustarul si oregano si am amestecat bine. Simplu si sanatos!
Fiecare taco shell va fi umplut cu putina carne de vita, apoi vor fi asezate intr-un alt vas termorezistent, dreptunghiular, astfel incat sa poata sa stea drepte. Peste carnea de vita, aseaza feliutele de branza brie. Tava va fi bagata la cuptorul preincalzit pentru 5-7 minute, pana ce taco shells-urile devin aurii.
Scoate cate un taco din tava si pune in el rosii cuburi si sosul de iaurt.
Iata un pranz delicios pentru week-end sau o cina grozava intre prieteni!
POFTA BUNA!
Aceasta reteta ti-a fost oferita de www.reteteoriginalebygabriela.blogspot.ro.