Taco cu brie si carne de vita

Taco cu brie si carne de vita
Gabriela Paladi
Joi, 30.08.2012

Un secret in arta culinara consta in reinterpretarea retetelor traditionale. Afla cum poti prepara taco delicios, cu brie si carne de vita!

  INGREDIENTE:
1 cutie de taco shells, 1/2 de kg carne de vita,
1 ardei rosu, 1 ceapa medie, 1 ardei mic iute,
2 rosii, 1 pahar de iaurt gras sau smantana, 2 catei de usturoi,
3 linguri de mustar Dijon, 2 linguri de ulei de masline,
oregano, sare, piper,
boia dulce si iute, 1 pahar de vin alb

                       

MOD DE PREPARARE:

Evita sa prajesti carnea in tigaie. Prepar-o, in schimb, intr-un vas de sticla termorezistent, adaugand un amestec de  ceapa, ardeii rosii, boia, 2 linguri de ulei de masline, paharul de vin, sare, piper. Vasul va fi lasat timp de 50-60 minute, in cuptorul preincalzit la 230 grade Celsius.

Branza brie va fi taiata in feliute, indepartand partea alba, pentru a-i permite sa se topeasca uniform in cuptor.  Rosiile vor fi tocate in cubulete mici. Prepara sosul de iaurt, amestecand in robot iaurtul, usturoiul, mustarul si oregano si am amestecat bine. Simplu si sanatos! 

Fiecare taco shell va fi umplut cu putina carne de vita, apoi vor fi asezate intr-un alt vas termorezistent, dreptunghiular, astfel incat sa poata sa stea drepte. Peste carnea de vita, aseaza feliutele de branza brie. Tava va fi bagata la cuptorul preincalzit pentru 5-7 minute, pana ce taco shells-urile devin aurii. 

Scoate cate un taco din tava si pune in el rosii cuburi si sosul de iaurt.

Iata un pranz delicios pentru week-end sau o cina grozava intre prieteni! 

POFTA BUNA!  

Aceasta reteta ti-a fost oferita de www.reteteoriginalebygabriela.blogspot.ro.
 

Articolul urmator »
Obrăjori de vită: idei de rețete gustoase și rapide
Obrăjori de vită: idei de rețete gustoase și rapide
Raluca Margean | Luni, 29.01.2024
Incepe quiz
Cât de atrăgător este spiritul tău?
Cât de atrăgător este spiritul tău?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (6)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Limba de vită: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.12.2023
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024

Ne găsești pe