Gateste in zilele de post o reteta simpla de varza calita si savureaza gustul unic al acesteia. Pentru a nu simti lipsa carnii, poti sa adaugi mai mult ulei si sa incerci sa-i dai alt gust cu ajutorul condimentelor.
Afla cum poti sa prepari o delicioasa varza calita de post!
Timp de pregatire: 20-30 de minute
Timp de gatire: 60 de minute (aproximativ)
Timp total: sub 90 de minute
Dificultatea retetei: medie
Cantitate: 4-6 portii
Sursa foto: sailusfood.com
Ingrediente necesare
- o varza murata
- o ceapa
- 3-4 linguri de ulei
- 3 linguri de bulion
- boabe de piper
- 2-3 frunze de dafin
- o lingurita de boia dulce
- o jumatate de lingurita de cimbru uscat
Iata cum poti sa prepari varza murata calita de post
Se spala varza murata sau se tine in apa, daca este prea sarata. Apoi i se indeparteaza cotorul si se taie fideluta. Se taie si ceapa si se pune la calit in ulei incins. Se tine doua minute, dupa care se adauga si varza taiata. Se amesteca in continuu cateva minute si se adauga bulionul si frunzele de dafin. Se pune apa si se lasa sa fiarba. Procesul de gatire se poate continua pe aragaz sau la cuptor. Important este ca varza sa se inmoaie si sa aiba o culoare apetisanta.
Cand varza calita este aproape gata, se pun boabele de piper, cimbrul si boiaua. La final, se poate presara putin marar verde. Varza murata calita de post se serveste cu mamaliguta si cu ardei iute murat sau proaspat.
Valori nutritionale aproximative (100 g)
Calorii - 50 kcal, proteine - 1.7 g, carbohidrati - 9.3 g.
Varza calita de post va atrage toata familia la masa, datorita aromei pe care o are. Spor la gatit si pofta buna!