Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Zacusca de fasole boabe: o gustare traditionala delicioasa

Alexa Galgau

Oricat de multe preparate de prin diverse colturi ale lumii am incerca, tot ne vom intoarce mereu la mancarurile traditionale din Romania, pentru ca intotdeauna ne merg direct la suflet. Un astfel de preparat este zacusca de fasole boabe, un deliciu pe care il poti consuma ca gustare sau ca mancare, avand in vedere ca este foarte consistent si satios. Este un mix delicios de legume, care iti aminteste de ce iubesti atat de mult arta culinara autohtona.

Reteta de zacusca de fasole boabe

Ingrediente:

- 2 kg de rosii;

- 2 kg de ceapa;

- 1.5 kg de gogosari;

- 600 g morcovi;

- 1 kg de boabe de fasole;

- 1 l ulei;

- cateva foi de dafin;

- cimbru uscat;

- sare si piper.

Mod de preparare:

1. Fasolea trebuie fiarta in mai multe ape (de obicei se schimba apa de 3 ori). Pune in oala si o ceapa intreaga, doar curatata de coaja. Dupa ce clocoteste prima oara, se varsa apa in care e fasolea si se toarna peste aceasta apa fierbinte, apoi se repeta procedura dupa ce da din nou in clocot. Se mai lasa sa dea in fiert o data si apoi se scoate fasolea si apa se pastreaza. 

2. Cat timp fierbe fasolea, se curata restul legumelor. Morcovii se dau prin razatoare, ceapa se curata de coaja si se taie julienne, iar gogosarii se curata de seminte si se taie cubulete. Rosiile se curata de coaja si se toaca, apoi se strecoara pentru a scapa de seminte.

3. Intr-o oala mare, se incinge tot uleiul, apoi se soteaza ceapa si morcovul in acesta, pana cand ceapa devine translucida. Se adauga gogosarul si, dupa ce se inmoaie, se adauga sucul rosiilor deasupra. Se poate adauga si putin zahar. Se lasa la fiert zacusca timp de jumatate de ora, apoi se adauga boabele de fasole, ierburile si condimentele. 

4. Se fierbe zacusca de fasole pana cand boabele se inmoaie si uleiul se ridica la suprafata. Se mai poate adauga cate putin din apa in care a fiert fasolea, daca aceasta din urma nu s-a inmuiat. 

5. Zacusca se toarna in borcane sterilizate, preferabil calde. Se poate depozita cateva saptamani la rece, fiind o gustare ideala, dar si un fel principal de mancare. 

Pofta buna!

Zacusca de fasole boabe este un preparat romanesc de care te vei indragosti si pe care vei dori sa il ai mereu in casa, pentru zilele in care ai chef de ceva bun!

Sursa reteta: cevabun.ro

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!