Muraturi pentru vara: muraturi in otet

Cuprins
Daca si tie iti plac muraturile tot atat de mult cat imi plac mie, atunci vei fi foarte multumita sa afli reteta de muraturi pentru vara. Da, se poate. Asta inseamna ca nu mai trebuie sa astepti pana cand vine frigul pentru a te bucura de mult prea delicioasele muraturi. Pui muraturi in otet la borcan, le tii putin mai ferite de soare si gata. Oricand doresti te bucuri de muraturi.
Muraturi in otet chiar si in luna august
Cei mai intalniti sunt castravetii dar noi astazi vom aranja cateva borcane de muraturi mixte in otet. Iata de ce ai nevoie:
o varza rosie
2 kg castraveti
1 kg morcovi
2 conopide
2 l otet
300 gr zahar
100 gr sare
piper boabe
foi de dafin
3 l apa
Eu folosesc de obicei borcane de 800 gr deoarece mi se pare ca sunt cele mai potrivite din punct de vedere al cantitatii.
![]() |
Muraturi delicioase in otet
Incepi prin a pregati legumele. Toaca varza, taie capetele castravetilor pentru a se mura mai usor, curata morcovii si imparte conopida in buchetele mai mici. Spala foarte bine borcanele in care vei pune muraturile. Dupa aceasta se pun muraturile in borcane avand grija sa pui din toate in fiecare borcan. Intr-o oala se pun otetul, apa si zaharul si se pune pe foc. Cand otetul incepe sa fiarba se adauga sarea, piperul si foile de dafin care ii vor da o aroma deosebita. Se mai fierbe pentru inca 2 minute dupa care se toarna peste muraturile din borcane pana cand le acopera. Borcanele se lasa deoparte pana cand se raceste otetul dupa care se acopera cu un celofan si se pune capacul. Se depoziteaza intr-un loc mai ferit de soare.
![]() |
Iata cu cata usurinta ai pus la punct cateva borcane de muraturi in otet. Cine spune ca putem manca muraturi numai iarna? Acum te poti bucura de ele oricand. De aceea iti recomand aceasta reteta de muraturi in otet.


