Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Iata cum pui varza la murat

Roxana Gheorghe

Ce se prepara in gospodaria ta, in fiecare an, in apropierea iernii? Varza murata. Iata care este reteta corecta, pentru a te bucura cat mai mult de aceasta.

Varza murata

Varza murata

Ingrediente:

- varza
- apa
- hrean
- boabe de porumb
- 1 gutuie
- crengute de visin
- sare
- marar

Cum prepari aceasta varza murata?

Indepartezi frunzele vestejite de la exterior, cureti cotorul si pastrezi doar partea buna a verzei, fara frunze atacate de purici.
Indesi verzele in butoi si pui hrean, marar uscat, boabe de porumb si o gutuie taiata in bucati maricele. Deasupra verzelor pui niste scandurele, marar uscat, crengute de visin ca sa tina cat mai bine verzele in saramura.
Saramura o prepari dintr-un litru de apa in care pui 50 g sare si amesteci pana se dizolva.
Torni saramura peste varza, iar butoiul trebuie sa il tii intr-un loc cald, timp de 2 saptamani pana cand incepe fermentatia. Dupa cele 2 saptamani, vanturi varza si o poti da la rece.

Reteta varza murata

O sa vezi cat o sa te ajute aceasta varza murata, mai ales pentru sarbatorile de iarna, de unde nu pot lipsi sarmalutele romanesti.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (95)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!