Cele mai bune paste pentru post: Trofie proaspete cu legume prajite

Am intrat in Saptamana Mare si totodata in ultima saptamana de post, pe care majoritatea credinciosilor prefera sa-l tina. Daca vrei totusi sa mananci mancare gatita si nu ai idee ce ai putea sa pregatesti, iti venim in ajutor cu aceasta reteta de paste trofie cu legume.
Cu siguranta o sa-ti placa si o sa o prepari si cu alte ocazii nu doar in post.
Portii: 4
Ingrediente:
• 1 ceapa rosie mica, taiata felii
• 1 vanata mica, taiata in felii de 2 cm grosime
• 1 ardei gras rosu, feliat
• 1 catel de usturoi, zdrobit
• 500g proaspete de paste TROFIE ADORA (2 pachete)
• 70g tofu, maruntita
• 1/2 cana frunze de patrunjel, tocat fin
• 2 lingurite de ulei de masline
• 1 lingura de suc de lamaie
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 180A ° C.
Pune ceapa, vinetele si ardeiul gras la calit, intr-o cratita cu putin ulei.
Condimenteaza-le cu sare si piper dupa gust.
Adauga usturoiul.
Amesteca legumele cu o lingura
Acopera tigaia cu folie de aluminiu.
Lasa preparatul la copt timp de 10 minute.
Indeparteaza folia si mai lasa legumele la copt pentru inca 10 - 15 minute sau pana cand se fragezesc.
Intre timp, gateste pastele intr-o cratita cu apa clocotita cu sare, dupa instructiunile de pe pachete, pana cand se inmoaie. Apoi, scurge-le de apa.
Revenind la cratita: adauga peste legume, tofu, patrunjel, ulei si suc de lamaie.
Amesteca la foc mic, pana se combina toate ingredientele.
Condimenteaza cu sare si piper.
Pune pe o farfurie o portie de paste si adauga deasupra legumele.
Descopera beneficiile consumului de paste proaspete:
• Contin fibre care satisfac nevoia de foame si confera satietate pentru mai mult timp; • Nu contin multe calorii;
• Faina integrala din care sunt preparate are un continut ridicat de fibre alimentare, minerale si complex de vitamine B; • Sunt usor de preparat; • Retin mai putina apa decat pastele uscate; • Au un gust delicios.
|


