Cum sa faci taitei de casa gustosi si sanatosi

Cum sa faci taitei de casa gustosi si sanatosi
Redactor Alexa Galgau
Luni, 16.03.2015

Cuprins

Ce ar fi o supa fara taitei? Acestia ii dau o consistenta perfecta si au si un gust imbietor, care contrabalanseaza aromele. In plus, ei pot fi folositi si ca garnitura la felul principal, asa ca nu trebuie sa iti lipseasca din casa. Pentru ca sunt foarte usor de preparat, iti sugeram sa incerci faci chiar tu taitei de casa, care nu numai ca sunt mai gustosi, dar poti fi si mai sanatosi, daca folosesti faina potrivita.

Descopera reteta mai jos!

Cei mai buni taitei de casa

Taiteii de casa sunt gata in numai 30 de minute, iar ingredientele sunt cat se poate de simple si se gasesc in orice casa. De fapt, ai putea sa iti faci chiar acum o portie, ca sa te convingi ca nu este nevoie sa ii cumperi pe cei uscati din comert, ci iti poti face unii exact pe gustul tau, in cateva minute. 

Ingrediente:

- 2 cani de fainia integrala;

- 1 lingurita de sare;

- 3 galbenusuri mari;

- 1 ou mare;

- 1/3 - 1/2 cana cu apa.

Mod de preparare:

1. Amesteca intr-un vas faina si sarea, apoi creeaza o adancitura in mijlocul fainii. Adauga galbenusurile de ou, oul intreg si apa, apoi amesteca totul foarte bine. Daca observi ca aluatul este prea uscat, poti sa mai adaugi putin lichid pana cand observi ca este mai usor de manevrat, fara insa a deveni lipicios (caz in care trebuie sa mai adaugi putina faina).

2. Imparte aluatul in 4 parti egale. Pe o suprafata data cu faina, foloseste un facalet pentru a intinde cate o bucata de aluat o data, obtinand o grosime de 2-3 milimetri. Restul aluatului trebuie sa ramana acoperit cat lucrezi. Taie apoi taiteii in functie de grosimea pe care doresti ca acestia sa o aiba si lasa-i la uscat fie pe un uscator special pentru pasta, fie pe niste prosoape date cu putina faina. Nu e nevoie sa ii lasi mai multe de 30 de minute. 

3. Atunci cand ii fierbi, trebuie sa ii lasi in apa clocotinda intre 5 si 7 minute, pana cand se intaresc, dar nu isi pierd fragezimea. 

Este atat de simplu sa iti faci taitei de casa, incat parca nici nu iti mai vine sa ii iei din magazin, asa-i?

Vezi si
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Luni, 16.03.2015
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Luni, 16.03.2015
Articolul urmator »
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024
Incepe quiz
Ce fel de casa ti se potriveste?
Ce fel de casa ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (4)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024

Ne găsești pe