Lasagna cu legume

Lasagna cu legume
Redactor Divahair.ro
Miercuri, 11.04.2012

Daca iti place lasagna dar vrei sa o servesti la cina si sa nu iti pice atat de greu la stomac iti recomandam sa incerci o varianta mai light, fara carne, doar cu legume. Iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a realiza acest preparat:

Timp de preparare: 30 minute
Timp de coacere: 100 minute
Portii
: 4

Ingrediente:

• 170g rosii proaspete, taiate cuburi
• 500g lasagna Fratelli Pignatti
• 280 g urda
• 1 dovlecel, feliat
• 1 ceapa, tocata
• 1/2 ardei gras verde
• 1/2 lingurita busuioc uscat
• 1/8 cana faina
• 3/4 ceasca branza mozzarella, tocata
• 50g Grana Padano Agriform rasa.
• 1 lingura ulei de masline
• 1 si 1/3 cesti de lapte
• 2 linguri de unt
• sare si piper pentru gust

Cum sa prepari lasagna cu legume
• Incalzeste cuptorul la 232 ° C. Intr-un bol, amesteca dovlecelul, rosiile, ardeiul verde, sarea si uleiul. Acopera bolul cu o foaie de copt si lasa-l la cuptor pentru 30 de minute.
• Pune faina si untul intr-o cratita mare. Toarna incet laptele si amesteca pana cand laptele este adus la punctul de fierbere. Continua sa gatesti amestecul pana cand se ingroasa.


• Inlatura amestecul de pe foc si adauga sare, piper, si branza parmezan.
• Incalzeste cuptorul la 190 ° C. Deoarece lasagna este proaspata, nu trebuie sa o mai fierbi
• Intr-un bol, combina branza ricotta, busuioc, si ou.
• Unge partea de jos a unui vas de copt ca sa nu se lipeasca.
• Acopera partea de jos, cu sos, 3 felii de lasagna, 1/3 din legume prajite, 1/2 din amestecul de branza, si 1/3 din branza mozzarella. Repeta acest proces si deasupra adauga restul de sos, legumele prajite, mozzarella si Grana Padano Agriform rasa.
• Acopera vasul si lasa preparatul sa se coaca timp de 35 de minute. Scoate capacul si lasa lasagna la cuptor pentru inca 20 de minute. Scoate vasul si lasa-l sa se raceasca timp de 10 minute inainte sa tai lasagna.

 Pastele din gama Fratelli Pignatti au un continut de ou de 16,7% intrucat in Italia este obligatoriu prin lege ca in compozitia pastelor sa existe minim 4 oua la 1 kg faina. Pe langa aceasta, este folosit un amestec de faina de grau tanar « 00 » si faina speciala de grau dur.

Consumul pastelor proaspete este benefic organismului, datorita continutului de fier, sodiu si vitamina B, precum si a glucozei din carbohidrati.
100g Grana Padano rasa Agriform: O branza savuroasa parmesan, de calitate superioara, pastrata la maturare timp de minimum 16 luni. Perioada de maturare este esentiala pentru branza parmesan, conferindu-i o aromamai puternica si intensa.

Produsul are doar ingrediente naturale, de origine animala.

Descopera beneficiile consumului de paste proaspete:

• Contin fibre care satisfac nevoia de foame si confera satietate pentru mai mult timp;
• Nu contin multe calorii;
• Faina integrala din care sunt preparate are un continut ridicat de fibre alimentare, minerale si complex de vitamine B;
• Sunt usor de preparat;
• Retin mai putina apa decat pastele uscate;
• Au un gust delicios.

 


Produsele pot fi cumparate din:


 
Vezi si
Idei de mic dejun tradițional românesc
Idei de mic dejun tradițional românesc
Raluca Margean | Miercuri, 11.04.2012
Fasole verde la borcan: cea mai bună rețetă
Fasole verde la borcan: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 11.04.2012
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Miercuri, 11.04.2012
Articolul urmator »
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Incepe quiz
Spune-ne ce știi să gătești de la zero și îți spunem cât de bine te descurci în bucătărie
Spune-ne ce știi să gătești de la zero și îți spunem cât de bine te descurci în bucătărie

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (10)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024

Ne găsești pe