Lasagna cu legume
Daca iti place lasagna dar vrei sa o servesti la cina si sa nu iti pice atat de greu la stomac iti recomandam sa incerci o varianta mai light, fara carne, doar cu legume. Iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a realiza acest preparat:
Timp de preparare: 30 minute
Timp de coacere: 100 minute
Portii: 4
Ingrediente:
• 170g rosii proaspete, taiate cuburi
• 500g lasagna Fratelli Pignatti
• 280 g urda
• 1 dovlecel, feliat
• 1 ceapa, tocata
• 1/2 ardei gras verde
• 1/2 lingurita busuioc uscat
• 1/8 cana faina
• 3/4 ceasca branza mozzarella, tocata
• 50g Grana Padano Agriform rasa.
• 1 lingura ulei de masline
• 1 si 1/3 cesti de lapte
• 2 linguri de unt
• sare si piper pentru gust
Cum sa prepari lasagna cu legume
• Incalzeste cuptorul la 232 ° C. Intr-un bol, amesteca dovlecelul, rosiile, ardeiul verde, sarea si uleiul. Acopera bolul cu o foaie de copt si lasa-l la cuptor pentru 30 de minute.
• Pune faina si untul intr-o cratita mare. Toarna incet laptele si amesteca pana cand laptele este adus la punctul de fierbere. Continua sa gatesti amestecul pana cand se ingroasa.
• Inlatura amestecul de pe foc si adauga sare, piper, si branza parmezan.
• Incalzeste cuptorul la 190 ° C. Deoarece lasagna este proaspata, nu trebuie sa o mai fierbi
• Intr-un bol, combina branza ricotta, busuioc, si ou.
• Unge partea de jos a unui vas de copt ca sa nu se lipeasca.
• Acopera partea de jos, cu sos, 3 felii de lasagna, 1/3 din legume prajite, 1/2 din amestecul de branza, si 1/3 din branza mozzarella. Repeta acest proces si deasupra adauga restul de sos, legumele prajite, mozzarella si Grana Padano Agriform rasa.
• Acopera vasul si lasa preparatul sa se coaca timp de 35 de minute. Scoate capacul si lasa lasagna la cuptor pentru inca 20 de minute. Scoate vasul si lasa-l sa se raceasca timp de 10 minute inainte sa tai lasagna.
Descopera beneficiile consumului de paste proaspete:
• Contin fibre care satisfac nevoia de foame si confera satietate pentru mai mult timp; • Nu contin multe calorii;
• Faina integrala din care sunt preparate are un continut ridicat de fibre alimentare, minerale si complex de vitamine B; • Sunt usor de preparat; • Retin mai putina apa decat pastele uscate; • Au un gust delicios.
|