Bucataria italiana este foarte recunoscuta pentru multitudinea de retete de care dispune, mai ales pentru paste. Pentru inceput o sa iti arat cum poti sa obtii o delicioasa reteta de lasagna la fel ca la ei. O sa iti placa, ai sa vezi!
Lasagna
Ingrediente lasagna:
- 1 pachet de foi lasagna
- 750 g carne de vita
- 2 cesti de rosii fierte, strivite si condimentate dupa gust
- 3 catei usturoi tocati marunt
- Condimente italiene (busuioc, oregano, coriandru uscat)
- O cutie ciuperci feliate
- 200 g mozzarella rasa
- 100 g branza vaci
Mod de preparare lasagna:
1. Intr-o tigaie pui ulei de masline si usturoiul sa se caleasca. Incorporezi carnea si lasi sa se inabuse. Adaugi ciupercile si condimentele dupa gust. Torni sosul de rosii, amesteci si mai lasi cateva minute, apoi iei compozitia de pe foc.
2. Incingi cuptorul la foc mediu spre mare. Intre timp, ungi o tava cu ulei. Pe fundul acesteia pui un strat de lasagna, apoi peste lasagna pui un strat de carne, iar peste carne presari o parte din mozzarella, pe urma repeti procedeul. La sfarsit, pui deasupra branza de vaci.
3. Dai tava la cuptor si potrivesti focul la mediu. Scoti lasagna dupa aproximativ 40 de minute.
Astfel ai obtinut un deliciu italienesc: Lasagna!