Macaroanele cu branza imi amintesc de copilarie, fiind una dintre delicatesele cel mai des pregatite la mine acasa si de care nu ma puteam satura niciodata. Iata reteta mamei mele!
Cum sa prepari macaroane cu branza
Ingrediente:
- ½ pachet macaroane
- 2 ½ cesti lapte
- ¼ ceasca unt
- ¼ cana ceapa rasa
- 2 linguri amidon porumb
- ½ lingurita mustar
- ½ lingurita sos Worcestershire
- ¼ lingurita sare
- 1 ½ ceasca branza rasa
Ingrediente pentru garnitura:
- 1 lingura unt
- ½ ceasca miez de paine
Mod de preparare macaroane cu branza:
Fierbi pastele, le scurgi si le pui in recipientul din care vor fi servite, acesta fiind uns cu unt.
Dizolvi amidonul in lapte, adaugi ¼ din unt, ceapa, mustarul, sosul, sarea si piperul. Pui aceasta compozitie pe foc mediu, amestecand constant. Adauga branza si lasa sa se topeasca. Torni sosul peste paste.
Garnitura:
Topesti untul intr-o cratita. Adauga miezul si lasa totul la foc mic. Cand s-a rumenit, pui garnitura peste paste. Cand vrei sa servesti, duci pastele in cuptorul rece pe care il reglezi la 350 grade si lasi macaroanele 20 de minute sa se incalzeasca.
Aceste macaroane cu branza poti sa le garnisesti cu felii de rosii.