Paste in 35 de mintute: Spaghete Carbonara cu bacon

Pastele carbonara sunt pe primul loc in topul preferintelor multor persoane, asa ca daca iti doresti sa inveti sa gatesti paste, cu singuranta nu vei da gres cu aceasta reteta.
Un alt atu al retetei: se prepara foarte repede deci poate fi solutia ideala atunci cand esti in criza de timp.
Timp de preparare: 15 minute
Timp de coacere: 20 minute
Portii: 8
Ingrediente:
• 450 g spaghete proaspete Fratelli Pignatti
• 230g ciuperci proaspete albe, tocate
• 50g Grana Padano Agriform, rasa
• 50g d branza cu mucegai albastru St. Clemens
• 1 ceapa, tocata
• 2 catel de usturoi, tocat
• 1 cana de lapte batut
• 230 g bacon, taiat in bucati mici
• 1, 1/2 cana cu ou batut
• sare si piper pentru gust
Cum sa faci spaghete carbonara cu bacon:
• Fierbe pastele in apa sarata pana devin al-dente. Scurge-le apoi de apa si lasa-le deoparte.
• Intre timp, intr-o cratita, pune bacon-ul la prajit pana se maroneste. Adauga ciupercile, usturoiul si ceapa si lasa-le la calit. Adauga acest amestec peste paste.
• Combina branza, laptele batut si ouale intr-un castron si toarna amestecul peste paste. Mai lasa-le putin la cuptor, apoi asezoneaza cu sare si piper si serveste-le.
Despre produsele folosite:
Branza cu mucegai albastru si 50%grasime 100g
Specialitate de branza daneza cu mucegai albastru. Este cremoasa deoarece contine 50% grasime, exclusiv din lapte de vaca. Este o alternativa la branza gorgonzola.
Descopera beneficiile consumului de paste proaspete:
• Contin fibre care satisfac nevoia de foame si confera satietate pentru mai mult timp; • Nu contin multe calorii;
• Faina integrala din care sunt preparate are un continut ridicat de fibre alimentare, minerale si complex de vitamine B; • Sunt usor de preparat; • Retin mai putina apa decat pastele uscate; • Au un gust delicios.
|


