Rețete delicioase
Înapoi la

Paste in 35 de mintute: Spaghete Carbonara cu bacon

Redactor Divahair.ro

Pastele carbonara sunt pe primul loc in topul preferintelor multor persoane, asa ca daca iti doresti sa inveti sa gatesti paste, cu singuranta nu vei da gres cu aceasta reteta.

Un alt atu al retetei: se prepara foarte repede deci poate fi solutia ideala atunci cand esti in criza de timp.

Timp de preparare: 
15 minute
Timp de coacere: 20 minute
Portii: 8

Ingrediente:

• 450 g spaghete proaspete Fratelli Pignatti
• 230g ciuperci proaspete albe, tocate
• 50g Grana Padano Agriform, rasa
• 50g d branza cu mucegai albastru St. Clemens
• 1 ceapa, tocata
• 2 catel de usturoi, tocat
• 1 cana de lapte batut
• 230 g bacon, taiat in bucati mici
• 1, 1/2 cana cu ou batut
• sare si piper pentru gust

  

Cum sa faci spaghete carbonara cu bacon:

• Fierbe pastele in apa sarata pana devin al-dente. Scurge-le apoi de apa si lasa-le deoparte.
• Intre timp, intr-o cratita, pune bacon-ul la prajit pana se maroneste. Adauga ciupercile, usturoiul si ceapa si lasa-le la calit. Adauga acest amestec peste paste.
• Combina branza, laptele batut si ouale intr-un castron si toarna amestecul peste paste. Mai lasa-le putin la cuptor, apoi asezoneaza cu sare si piper si serveste-le.

Despre produsele folosite:

Branza cu mucegai albastru si 50%grasime 100g

Specialitate de branza daneza cu mucegai albastru. Este cremoasa deoarece contine 50% grasime, exclusiv din lapte de vaca. Este o alternativa la branza gorgonzola.

 Se consuma pe pizza, in paste si lasagna, salate in special Caesar, legume gratinate, etc. Este disponibila atat varianta clasica, precum si Bio, pentru clientii speciali.

Consumul de branza cu mucegai este extrem de benefic organismului, pe de-o parte, branza este un important furnizor de calciu, proteine, grasimi si minerale, iar pe de alta parte mucegaiul contine penicilina, adica un important antibiotic natural.
Pentru a simti din plin gustul picant, intens si deosebit al branzei cu mucegai, se recomanda pastrarea la temperatura camerei, cel putin o ora inainte de consum.
 Pastele din gama Fratelli Pignatti au un continut de ou de 16,7% intrucat in Italia este obligatoriu prin lege ca in compozitia pastelor sa existe minim 4 oua la 1 kg faina. Pe langa aceasta, este folosit un amestec de faina de grau tanar « 00 » si faina speciala de grau dur.

Consumul pastelor proaspete este benefic organismului, datorita continutului de fier, sodiu si vitamina B, precum si a glucozei din carbohidrati.
100g Grana Padano rasa Agriform: o branza savuroasa parmesan, de calitate superioara, pastratala maturare timp de minim 16 luni. Perioada de maturare este esentialapentru branza parmesan, conferindu-i o aroma mai puternica si intensa.

Produsul are doar ingrediente naturale, de origine animala.

Descopera beneficiile consumului de paste proaspete:

• Contin fibre care satisfac nevoia de foame si confera satietate pentru mai mult timp;
• Nu contin multe calorii;
• Faina integrala din care sunt preparate are un continut ridicat de fibre alimentare, minerale si complex de vitamine B;
• Sunt usor de preparat;
• Retin mai putina apa decat pastele uscate;
• Au un gust delicios.

 


Produsele pot fi cumparate din:


 
Articolul urmator Paste carbonara, după rețeta lui Florin Dumitrescu. Care este ingredientul-cheie

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.9 (18)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Casandra (anonim)
    24 aprilie 2012 23:11

    Tare curioasa as fi sa aflu care sunt criteriile dupa care se dau notele :) Ce detrmina o persoana sa dea 1, iar alta 10 :)