Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Direct din Italia - penne amatriciana

Alexandra Machitescu
Indrazneste si cucereste bucataria italieneasca - astazi pregatim impreuna penne amatriciana.

Penne amatriciana

 penne amatriciana

Ingrediente necesare pentru penne amatriciana:
- o punga de penne
- 250 gr carne de porc (cu grasime)
- 2 cepe
- un catel de usturoi
- 4 rosii coapte
- un pahar vin alb
- 4 linguri de ulei de masline
- sare
- piper
- patrunjel
- parmezan

Cum prepari penne amatriciana?

 penne amatriciana

1. Fierbi pennele in apa cu sare impreuna cu o lingura de ulei de masline conform timpului indicat pe ambalaj.
2. Intr-o tigaie pui uleiul la incins, dupa care adaugi ceapa taiata marunt si carnea bucatele. Le lasi cam 10 minute, timp in care amesteci.
3. Adaugi vinul si catelul de usturoi zdrobit, iar atunci cand vinul scade, adaugi rosiile tocate (de preferat fara coaja).
4. Mai lasi la fiert 15 minute si condimentezi, dupa gust. Acest sos il pui peste penne si deasupra adaugi patrunjel tocat si parmezan ras.

Penne amatriciana se servesc calde pentru ca altfel sosul isi pierde din aroma. Spor la treaba!

 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.8 (68)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    ank (anonim)
    7 ianuarie 2011 16:04

    amatriciana sunt defapt spaghetele care se fac cu bacon ardei iute, si multe altele, recunoscute ca spaghete picante...reteta de aici nu are nici o treaba

    ioana (anonim)
    29 iunie 2010 11:11

    foarte bun articolul...usor si repede de facut :)

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!