Direct din Italia - penne amatriciana

Cuprins
Indrazneste si cucereste bucataria italieneasca - astazi pregatim impreuna penne amatriciana.Penne amatriciana
![]() |
Ingrediente necesare pentru penne amatriciana:
- o punga de penne
- 250 gr carne de porc (cu grasime)
- 2 cepe
- un catel de usturoi
- 4 rosii coapte
- un pahar vin alb
- 4 linguri de ulei de masline
- sare
- piper
- patrunjel
- parmezan
Cum prepari penne amatriciana?
![]() |
1. Fierbi pennele in apa cu sare impreuna cu o lingura de ulei de masline conform timpului indicat pe ambalaj.
2. Intr-o tigaie pui uleiul la incins, dupa care adaugi ceapa taiata marunt si carnea bucatele. Le lasi cam 10 minute, timp in care amesteci.
3. Adaugi vinul si catelul de usturoi zdrobit, iar atunci cand vinul scade, adaugi rosiile tocate (de preferat fara coaja).
4. Mai lasi la fiert 15 minute si condimentezi, dupa gust. Acest sos il pui peste penne si deasupra adaugi patrunjel tocat si parmezan ras.
Penne amatriciana se servesc calde pentru ca altfel sosul isi pierde din aroma. Spor la treaba!
|

