Rețete delicioase
Înapoi la

Bucura-te de o specialitate italiana: penne con pollo

Bucura-te de o specialitate italiana: penne con pollo

Ana Maria Stroe

Intotdeauna am zis ca, daca tot exista mancarea italiana pe acest pamant, oricine ar trebui sa profite de ea cat de mult poate. De ce? Pentru ca mancarurile traditionale italienesti sunt printre cele mai bune si, in acelasi timp, elegante mancaruri pe care le vei putea savura vreodata. Si daca nu esti convinsa de acest lucru, te provoc sa incerci aceasta reteta de penne con pollo si vei vedea cum o banala portie de paste te va face sa idolatrizezi mancarea italieneasca. Toti trecem prin acest proces la un moment dat. De ce sa nu incepi si tu cu aceste penne con pollo?

Penne con pollo pur si simplu savuroase

Acestea sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara delicioasele penne con pollo pe care ti le propun:
- 450 gr penne
- 450 gr piept de pui
- 1/4 cana de ulei de masline
- un ardei iute rosu
- 150 ml vin alb
- doua linguri pasta de tomate
- sare, piper
 
De aceasta data am ales sa preparam o mancare mai picanta. Bineinteles ca poti renunta la ardeiul usturat daca sanatatea nu iti permite sa te bucuri de o asemenea bunatate. Dar daca totul este in regula, iti recomand sa incerci reteta asa, deoarece este cu mult mai buna.

 Penne con pollo

Penne con pollo... bune, bune, bune

Pui pastele la fiert intr-o oala cu apa cu putin ulei si un praf de sare. Nu uita din cand in cand sa amesteci pentru a nu se lipi intre ele sau de fundul vasului. Teoretic, de aceea este pus uleiul, insa niciodata nu poti pune indeajuns de mult incat acest truc sa si functioneze. Nu trebuie decat ca, din cand in cand sa amesteci putin in ele. Tai pieptul de pui cubulete si apoi il pui intr-o tigaie cu putin ulei pentru a se rumeni, apoi adaugi ardeiul iute si vinul si lasi sa fiarba cateva minute. Intr-un castronel amesteci pasta de tomate cu smantana, o potrivesti de sare si piper si adauga peste pui. Lasi la fiert in continuare circa doua minute.

Cand pastele s-au umflat bine, se scurg de apa si se toarna peste ele compozitia de pui cu sos pe care tocmai ai preparat-o. La sfarsit, poti presara si putin patrunjel tocat, dar asta este optional. Oricum, sa fii sigura ca va fi o cina asa cum ti-ai dorit, iar portia de penne con pollo va fi asa cum iti imaginezi: pur si simplu delicioasa.

 Penne con pollo

 
Articolul urmator
Mascarpone: beneficii și mod de consum
Mascarpone: beneficii și mod de consum

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (27)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    ANca (anonim)
    14 iunie 2012 10:10

    smantana nu apare la ingrediente

    Angela (anonim)
    21 martie 2012 18:06

    cum adica amesteci pasta de tomate cu smantana? care smantana?la ingrediente nu apare...