Adu-ti Italia aproape cu minunatele spaghete bolognese!

Adu-ti Italia aproape cu minunatele spaghete bolognese!
Edda Bild
Joi, 20.05.2010

Cuprins

Cand te gandesti la Italia, te gandesti la barbati cuceritori, la femei vulcanice si, fireste, la bucataria lor minunata! Pizza inegalabila si pastele delicioase ne-au facut sa fim vesnic indatorati acestui taram mediteranean. Si, ca sa incepem incursiunea noastra culinara, cu ce mai bine sa incepem decat cu traditionala reteta de spaghete bolognese?

Spaghete Bolognese

Spaghete bolognese

Ingrediente:

- 125 g de sunca, taiata cubulete
- 450 g carne de vita fara grasime, tocata
- o lingura (cam 15 ml) de ulei de masline
- o cana (cam 225 ml) de ceapa tocata mare
- un sfert de cana (cam 50 ml) de telina tocata
- un sfert de cana de morcov tocat
- un sfert de cana de bulb de fenicul
- un sfert de cana de unt
- o cana de rosii uscate, de la conserva
- jumatate de cana de vin rosu
- 2 cani (500 ml) de supa de vita (o poti prepara cu un cubulet de concentrat)
- un sfert de cana de pasta de rosii
- o fasie de coaja de lamaie
- o frunza de dafin
- 450 g de spaghete
- o cana de parmezan ras, preferabil Reggiano
- sare si piper proaspat macinat dupa gust

Preparare:

1. Amesteca ceapa tocata, morcovul, telina si feniculul si toaca-le foarte marunt impreuna.
2. Topeste untul intr-o tigaie la foc mediu si adauga amestecul de la pasul 1.
3. Gateste, amestecand din cand in cand, pana cand capata o culoare usor maronie.
4. Pune amestecul intr-o tigaie adanca.
5. Incalzeste uleiul de masline in tigaia in care amestecul de la pasul 1 a capatat o culoare maronie si, atunci cand uleiul s-a incins, adauga carnea de vita si amesteca pentru a rupe orice bucatele, gatind din nou pana cand capata o culoare maronie.
6. Adauga amestecul de legume in tigaie.
7. Adauga si vinul in tigaie si amesteca la foc ridicat.
8. Adauga pasta de rosii si supa si amesteca pana cand compozitia capata o consistenta omogena. Adauga amestecul in tigaia adanca.
9. Scurge si toaca usor rosiile de la conserva si adauga-le si pe ele in tigaia adanca.
10. Adauga frunza de dafin si coaja de lamaie.
11. Da in clocot, apoi redu focul si lasa sa fiarba la foc mic.
12. Amesteca din cand in cand, timp de o ora (sau mai mult) pana cand amestecul devine gros.
13. Adauga piper dupa gust si sare.
14. Cand sosul este gata, pune 4 litri de apa la fiert intr-o oala adanca.
15. Adauga pastele, amesteca energic pentru a te asigura ca toate sunt acoperite cu apa si ca nu sunt lipite. Gateste timp de 10-12 minute sau pana cand sunt al dente (ferme dar nu tari, ar trebui sa fie usor crocante, nu moi).
16. Scurge pastele bine si serveste imediat.
17. Indeparteaza frunza de dafin si coaja de lamaie, apoi pune cu ajutorul unei linguri sosul bolognes peste paste si garniseste cu parmezan din belsug.

Aromele traditionale se imbina pentru a te cuceri instantaneu si pentru a-ti oferi un deliciu cu adevarat sanatos. Oriunde vei fi, prepara o particica din Italia cu aceste spaghete bolognese.

Vezi si
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Joi, 20.05.2010
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Joi, 20.05.2010
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 20.05.2010
Articolul urmator »
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024
Incepe quiz
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0.8 (3)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024

Ne găsești pe