Spaghete cu branza - cea mai simpla reteta cu paste
Cuprins
Caracteristici
- Rețete rapide
- Prânz
- Cină
- Rețete italiene
Ai un pachet de spaghete in bucatarie si vrei sa incerci o reteta noua? Prepara spaghete cu branza, dar intr-o alta interpretare decat cea traditionala. Propunerea noastra implica oua, smantana si stafide. Fa o surpriza celor dragi si rasfata-i cu un preparat simplu, delicios, cu o usoara nota italieneasca.
Ingrediente necesare pentru spaghete cu branza:
- 500 g de spaghete;
- 60 ml de ulei de masline;
- una sau doua lingurite de piper negru proaspat macinat;
- 350-400 g de pecorino romano (branza italieneasca de oaie, maturata si tare). Poate fi inlocuita cu parmezan sau telemea de oaie (tare si sarata);
Iata cum poti sa prepari spaghete cu branza
Pune spaghetele pe foc in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert, spaghetele se scurg de apa, insa retine ca trebuie sa opresti aproximativ 350 ml din apa in care au fiert.
In acest timp pregateste si restul ingredientelor. Razuieste branza cat mai fin, dupa care pune uleiul la incins si adauga piperul. Dupa un minut pune o parte din apa in care au fiert spaghetele, aproximativ 200 ml, si spaghetele. Presara branza rasa, amestecand bine, pana se formeaza un sos si se incorporeaza in compozitie. Daca mai este nevoie, adauga si restul de apa. Da recipientul deoparte, dupa care aranjeaza pe farfurii spaghetele cu branza si serveste preparatul cald. In functie de preferinte, poti sa presari deasupra branza sau cascaval.
Sfat: Daca branza pe care o folosesti este suficient de sarata, nu mai este nevoie sa adaugi sare in compozitie.
Ce iti poti dori mai mult decat o delicioasa reteta de spaghete cu branza, care poate fi preparata cu putine ingrediente, intr-un timp atat de scurt?