Spaghete cu rosii pentru doza ta zilnica de romantism local!

Cuprins
Atunci cand vrei sa mananci ceva sanatos, usor si sa mai iesi din ciclul morbid de carne-de-3-ori-pe-zi, italienii iti sar iar in ajutor cu o reteta uimitor de simpla, arome clare si savuroase si un strop de spirit latin: spaghete cu rosii.
Spaghete cu rosii
Ingrediente:
- o lingurita si jumatate de usturoi proaspat, tocat
- 2 linguri de ulei de masline
- jumatate de cana de vin rosu sec
- 2 conserve (cam 500 g) de rosii uscate, tocate mai mare, cu tot cu zeama
- 2 linguri de busuioc proaspat, tocat sau o lingurita de busuioc uscat
- o lingura de oregano proaspat, tocat sau jumatate de lingurita de oregano uscat
- o lingurita de zahar
- un sfert de lingurita de piper negru, proaspat macinat
- 300-350 g de spaghete
- o bucata de mozarella, rupta in fasii
- o treime de cana de parmezan ras
- toppinguri: busuioc proaspat, tocat si parmezan ras
Preparare:
1. Prajeste usturoiul in ulei incins intr-o tigaie mare, la foc mediu, timp de 1 minut sau pana cand capata o nuanta usor maronie. Incorporeaza vinul si urmatoarele 5 ingrediente cu atentie; da in clocot. Redu focul si lasa sa fiarba la foc mic, amestecand ocazional, timp de 20 de minute sau pana cand se ingroasa.
2. Gateste pastele conform instructiunilor de pe pachet; scurge-le. Amesteca pastele fierbinti, mozarella si un sfert de cana de parmezan intr-un bol mare pana cand branzeturile incep sa se topeasca. Toarna sosul de rosii peste spaghete si amesteca din nou. Serveste imediat cu toppingurile dorite presarate din belsug!
Bucura-te de fiecare masa in cel mai pur stil latin deoarece fiecare reteta este gatita pentru a fi savurata! Asadar, inchide telefoanele si televizorul, toarna-ti un pahar de vin rosu si delecteaza-te cu un apus... autohton! Aceasta reteta de spaghete cu rosii este mandria sudului Italiei!


