Spaghete cu rosii pentru doza ta zilnica de romantism local!

Spaghete cu rosii pentru doza ta zilnica de romantism local!
Edda Bild
Joi, 20.05.2010

Cuprins

Atunci cand vrei sa mananci ceva sanatos, usor si sa mai iesi din ciclul morbid de carne-de-3-ori-pe-zi, italienii iti sar iar in ajutor cu o reteta uimitor de simpla, arome clare si savuroase si un strop de spirit latin: spaghete cu rosii.

Spaghete cu rosii

Spaghete cu rosii

Ingrediente:

- o lingurita si jumatate de usturoi proaspat, tocat
- 2 linguri de ulei de masline
- jumatate de cana de vin rosu sec
- 2 conserve (cam 500 g) de rosii uscate, tocate mai mare, cu tot cu zeama
- 2 linguri de busuioc proaspat, tocat sau o lingurita de busuioc uscat
- o lingura de oregano proaspat, tocat sau jumatate de lingurita de oregano uscat
- o lingurita de zahar
- un sfert de lingurita de piper negru, proaspat macinat
- 300-350 g de spaghete
- o bucata de mozarella, rupta in fasii
- o treime de cana de parmezan ras
- toppinguri: busuioc proaspat, tocat si parmezan ras

Preparare:

1. Prajeste usturoiul in ulei incins intr-o tigaie mare, la foc mediu, timp de 1 minut sau pana cand capata o nuanta usor maronie. Incorporeaza vinul si urmatoarele 5 ingrediente cu atentie; da in clocot. Redu focul si lasa sa fiarba la foc mic, amestecand ocazional, timp de 20 de minute sau pana cand se ingroasa.

2. Gateste pastele conform instructiunilor de pe pachet; scurge-le. Amesteca pastele fierbinti, mozarella si un sfert de cana de parmezan intr-un bol mare pana cand branzeturile incep sa se topeasca. Toarna sosul de rosii peste spaghete si amesteca din nou. Serveste imediat cu toppingurile dorite presarate din belsug!

Bucura-te de fiecare masa in cel mai pur stil latin deoarece fiecare reteta este gatita pentru a fi savurata! Asadar, inchide telefoanele si televizorul, toarna-ti un pahar de vin rosu si delecteaza-te cu un apus... autohton! Aceasta reteta de spaghete cu rosii este mandria sudului Italiei!

Vezi si
Anșoa: beneficii și idei de rețete
Anșoa: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Joi, 20.05.2010
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Joi, 20.05.2010
Articolul urmator »
Limba de vită: beneficii și idei de rețete
Limba de vită: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.12.2023
Incepe quiz
Înger, demon sau ceva la mijloc? Fă acest test și află câtă răutate se ascunde în tine
Înger, demon sau ceva la mijloc? Fă acest test și află câtă răutate se ascunde în tine

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.6 (10)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Fasole verde la borcan: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 17.03.2024

Ne găsești pe