Ingrediente (2 portii):
- 300 g spanac proaspat (sau congelat)
- o ceascuta de branza rasa putin sarata
- o ceapa mica
- o jumatate de ceasca de cereale integrale (sau de faina integrala)
- un plic de praf de copt
- 2 cesti de lapte degresat
- 3 oua
- 2 linguri margarina vegetala sau unt topit
Mod de praparare:
- spanacul proaspat se spala si se usuca, apoi se taie fasii mari. Cel congelat se lasa intr-un vas sa se dezghete putin
- se amesteca spanacul cu branza rasa si ceapa taiata marunt si se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei (sau tapetata cu hartie de copt)
- cerealele se dau prin blander
- faina din cereale (sau cea integrala) si praful de copt se amesteca
- peste faina se pun ouale, laptele si margarina/untul topite
- se amesteca bine, cu ajutorul unui mixer
- amestecul se toarna peste spanac si ceapa
- se coace la 400 de grade (treapta 5-6) pentru aproximativ 30 de minute sau pana devine o placinta pufoasa si aurie
- se lasa la racit putin
- placinta se rastoarna din vasul de sticla sau din tava de cuptor pentru a lasa spanacul la suprafata
- se serveste in felii generoase cu iaurt