Rețete delicioase
Înapoi la

Placinta delicioasa de spanac la micul dejun

Ioana Budeanu

Pentru persoanele lacto-ovo-vegetariene, dar nu numai, o placinta calda cu spanac este un mic dejun ideal. Este gustoasa, usor de preparat, contine o multime de nutrienti si vitamine si iti va da energie pentru intreaga zi. Invata sa prepari cea mai grozava si mai rapida placinta cu spanac pentru un mci dejun in doi...


Ingrediente (2 portii):

- 300 g spanac proaspat (sau congelat)
- o ceascuta de branza rasa putin sarata
- o ceapa mica
- o jumatate de ceasca de cereale integrale (sau de faina integrala)
- un plic de praf de copt
- 2 cesti de lapte degresat
- 3 oua
- 2 linguri margarina vegetala sau unt topit
 
Spanac


Mod de praparare:

- spanacul proaspat se spala si se usuca, apoi se taie fasii mari. Cel congelat se lasa intr-un vas sa se dezghete putin
- se amesteca spanacul cu branza rasa si ceapa taiata marunt si se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei (sau tapetata cu hartie de copt)
- cerealele se dau prin blander
- faina din cereale (sau cea integrala) si praful de copt se amesteca
- peste faina se pun ouale, laptele si margarina/untul topite
- se amesteca bine, cu ajutorul unui mixer

Placinta cu spanac

- amestecul se toarna peste spanac si ceapa
- se coace la 400 de grade (treapta 5-6) pentru aproximativ 30 de minute sau pana devine o placinta pufoasa si aurie
- se lasa la racit putin
- placinta se rastoarna din vasul de sticla sau din tava de cuptor pentru a lasa spanacul la suprafata
- se serveste in felii generoase cu iaurt
- aceasta placinta de spanac merge perfect cu un suc de portocale sau un ceai.
 
 
Articolul urmator Cea mai simplă și delicioasă rețetă de piersici murate. Ce NU trebuie să-ți lipsească

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.8 (22)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Elena (anonim)
    5 martie 2012 16:04

    La 400 de grade? Fahrenheit?