Prajitura cu migdale: rulouri delicioase, rapide si usor de facut!

Miercuri, 24.06.2015
Cuprins
Cele mai multe dintre amatoarele de dulciuri sunt de acord cu ideea ca orice prajitura este mai buna daca ii adaugi nuci, fistic, migdale sau caju. Daca dai aprobatoare din cap, daca esti innebunita dupa baclavale si dupa deserturile turcesti in general, vei adora aceasta reteta reinventata de prajitura cu migdale si foi subtiri de placinta. Se prepara incredibil de rapid si se mananca... la fel de repede.

200g de unt de migdale (il gasesti in aproape orice supermarket). Pont: Aceasta reteta iese la fel de gustoasa si daca folosesti unt de arahide sau un mix din cele doua
40 g de zahar pudra
o lingura de zahar brun
o jumatate de lingurita de scortisoara
un sfert de lingurita de nucsoara
200 g de unt
foi de placinta subtiri
miere
Mod de preparare:
Amesteca untul de migdale cu zaharul pudra, zaharul brun, scortisoara, nucsoara si doua linguri de unt. Daca vrei ca umplutura sa fie un pic crocanta, adauga si o mana de migdale maruntite sau chiar intregi.
Formeaza cu mainile batoane din umplutura de migdale de aproximativ 7 cm lungime.
Pune o foaie de placinta pe masa, unge-o bine cu unt topit si apoi impatureste batonul de pasta de migdale in ea. Poti folosi orice tehnica doresti, atata timp cat la final obtii niste rulouri dragute. Ai grija doar sa aduci marginile in interior pentru ca umplutura sa nu se scurga in tava si sa se arda.

Prajitura cu migdale
Ingrediente:
200g de unt de migdale (il gasesti in aproape orice supermarket). Pont: Aceasta reteta iese la fel de gustoasa si daca folosesti unt de arahide sau un mix din cele doua
40 g de zahar pudra
o lingura de zahar brun
o jumatate de lingurita de scortisoara
un sfert de lingurita de nucsoara
200 g de unt
foi de placinta subtiri
miere
Mod de preparare:
Amesteca untul de migdale cu zaharul pudra, zaharul brun, scortisoara, nucsoara si doua linguri de unt. Daca vrei ca umplutura sa fie un pic crocanta, adauga si o mana de migdale maruntite sau chiar intregi.
Formeaza cu mainile batoane din umplutura de migdale de aproximativ 7 cm lungime.
Pune o foaie de placinta pe masa, unge-o bine cu unt topit si apoi impatureste batonul de pasta de migdale in ea. Poti folosi orice tehnica doresti, atata timp cat la final obtii niste rulouri dragute. Ai grija doar sa aduci marginile in interior pentru ca umplutura sa nu se scurga in tava si sa se arda.

La final, mai unge o data rulourile cu unt, apoi pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace-le la temperatura medie pentru aproximativ 10-15 minute sau pana capata o culoare aurie. Atentie! Foile subtiri de placinta se pot arde foarte rapid, asa ca fii cu ochii pe ele!


Cat timp se coc prajiturile cu migdale, prepara un sirop gros din miere si apa. Pur si simplu dizolva mierea in putina apa. Nu o pune pe foc pentru ca, daca e incalzita, mierea devine toxica. Daca vrei ca prajiturile sa aiba o aroma proaspata si sa fie un pic acrisoare, adauga in siropul de miere putina zeama de lamaie. Nu e nevoie de mult! 1-2 linguri vor face diferenta!
Cand s-au copt, scoate rulourile din cuptor si pune-le direct in sirop. Lasa-le acolo pentru cateva minute, ca sa absoarba siropul, apoi pune-le pe o farfurie sa se raceasca.

Le poti decora cu bucatele de migdale maruntite si presarate deasupra, zahar pudra sau un mix de nuci, alune si migdale intregi lipite din loc in loc pe suprafata superioara a rulourilor unsa din belsug cu sirop.
Aceasta e tot! Incearca si tu aceasta reteta simpla si delicioasa de prajituri cu migdale si povesteste-ne cum ti-a iesit!
Sursa foto: tajoon.com
Vezi si

Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean |
Miercuri, 24.06.2015

Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu |
Miercuri, 24.06.2015

Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean |
Miercuri, 24.06.2015