Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Prajitura fara zahar insiropata cu lamaie

Anca Toma

Daca trebuie sa respectati un regim alimentar strict in care zaharul nu-si gaseste nicicum locul sau pentru sunteti fideli dietei pe care vreti sa o duceti pana la capat, rasfaturile dulci va sunt interzise. Exista, insa, leac si pentru pofta voastra. Noi va propunem unul savuros: o prajitura fara zahar, pufoasa si stropita cu suc de lamaie, ca sa nu aveti motiv sa trisati atunci cand vreti ceva bun.

Prajitura fara zahar - la fel de gustoasa, cu mai putine calorii

Pentru aceasta prajitura fara zahar veti avea nevoie de:

-          225 g faina alba

-          jumatate de lingurita de praf de copt

 

-          coaja rasa de la doua lamai

-          2 oua mari, la temperatura camerei

-          125 ml ulei de floarea-soarelui

-          1 lingura de lapte

-          200 g iaurt gresesc degresat

-          un cubulet de unt

-          sucul de la o lamaie


 

prajitura fara zahar 

Puteti imprumuta gustul dulce din inlocuitori (xylitol - extras din fructe si legume, stevie pudra) pe care sa-i adaugati in compozitie dupa gust. Poti folosi si miere, insa astfel reteta nu va mai fi intocmai „fara zahar". Daca alegeti sa folositi xylitol, spre exemplu, recomandam 225 g la aceasta reteta.

Cum se prepara prajitura fara zahar

1.       Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Unge fundul si peretii unei tavi de chec cu unt si asaza hartie de copt in tava. Apoi amesteca faina, praful de copt si coaja de lamaie rasa intr-un bol. Adauga aici si indulcitorul pe care il preferi pentru prajitura fara zahar, daca este cazul.

2.       Amesteca bine impreuna ouale, uleiul de floarea-soarelui, laptele si iaurtul. Adauga mixul in bolul cu faina si omogenizeaza aluatul.

3.       Intinde aluatul pentru prajitura fara zahar in tava si pune-l la cuptor, pe raftul din mijloc. Lasa-l la copt timp de aproximativ o ora. Acopera-l dupa 50 de minute cu folie de staniol si mai lasa-l 10 minute.

4.       Prepara un sirop din sucul de la o lamaie si inculditori (sau miere).  Daca folosesti xylitol, 50 g ar trebui sa fie suficient incat sa indulceasca amestecul. Pune siropul obtinut la foc mic pana se dizolva indulcitorul sau mierea. Dupa ce scoti prajitura din cuptor, toarna siropul peste ea si las-o sa se insiropeze cata vreme este calda.

Aceasta prajitura fara zahar are textura unui chec si este nemaipomenit de simplu de facut, iar siropul de lamaie o face usoara si fructata. Daca vrei, poti adauga mai multa lamaie in compozitia pentru aluat pentru ca gustul sa fie mai puternic. Incearca sa amesteci si cateva stafide, nuci sau migdale maruntite si vei obtine o prajitura si mai bogata. Insoteste-o cu un ceai, o limonada sau decoreaz-o cu frisca degresata si neindulcita. Si serveste-o fara teama chiar si la dieta!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!