Rețete delicioase
Înapoi la

Rețetă de plăcintă cu brânză și mărar

Rețetă de plăcintă cu brânză și mărar

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Rețetă de plăcintă cu brânză și mărar

Caracteristici

Produsele de patiserie cu brânzeturi sunt foarte „periculoase” pentru noi, pentru că sunt de-a dreptul irezistibile. Cine ar putea să se abțină de la a devora, de exemplu, o plăcintă cu brânză? Chit că vorbim despre plăcinta cu brânză dulce, care se servește la desert, sau despre cea cu brânză sărată, care se servește ca aperitiv sau gustare, acesta este fără îndoială unul dintre preparatele preferate ale oamenilor de pretutindeni.

Pentru că niciun produs din comerț nu se poate compara cu unul preparat în casă, te invităm să înveți o rețetă delicioasă de plăcintă cu brânză și mărar, de care nu te vei mai sătura!

Rețetă de plăcintă cu brânză

Această plăcintă cu brânză este foarte fragedă și se face ușor, nefiind nevoie de multă experiență în bucătărie pentru a o prepara. E gata în doar 40 de minute, iar din ingredientele de mai jos iese o plăcintă cu diamentrul de 24 cm, adică opt porții mari!

Ingrediente:

  • 6 fire de ceapă verde, tăiată mărunt
  • o jumătate de linguriță de sare
  • 500 g brânză de vaci de 4% grăsime
  • 250 g brânză feta fărâmițată
  • 4 ouă mari, bătute ușor
  • 2 linguri de griș
  • o legătură de mărar tăiat mărunt
  • 2 linguri de firimituri de pâine uscată
  • 6 linguri de unt nesărat
  • 6 foi de plăcintă de la pachet

Mod de preparare:

1. Pune raftul din cuptor la cel mai jos nivel și preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. 

2. Pune ceapa verde, un sfert de linguriță de sare și 2 linguri de unt într-o tigaie și gătește-o câteva minute, apoi pune-o într-un castron mare. Adaugă peste ea brânza de vaci, brânza feta, ouăle bătute, grișul, mărarul și restul de sare și amestecă totul bine, până obții o cremă omogenă.

3. Topește restul de unt și unge o tavă rotundă de plăcintă de 24 cm diametru, apoi presară pe fundul acesteia firimiturile de pâine (acestea se vor îmbiba cu unt și vor deveni delicioase).

4. Desfă foile de plăcintă din pachet și lucrează rapid: unge câte o foaie cu untul topit și pune-o în forma de plăcintă, permițând marginilor să iasă în afară. În timp ce lucrezi cu o foaie, acoperă restul foilor cu folie de plastic și cu un prosop umed. Rotește tava puțin, apoi repetă procesul cu foaia de plăcintă. Trebuie să așezi foile una peste cealaltă, astfel încât să nu se suprapună perfect, ci doar parțial, și să acopere întreaga suprafață a tăvii.

5. După ce ai creat baza din foi, toarnă mixul de brânză în interiorul acesteia. Adu marginile foilor de plăcintă peste umplutură și unge-le bine cu unt.

6. Lasă plăcinta cu brânză și mărar la cuptor pentru circa 40-50 de minute, până devine aurie/brună. Când plăcinta devine rumenă, acoper-o cu folie de aluminiu ca să nu se ardă. După ce se scurge timpul, las-o la răcit și servește-o cu smântână.

Încearcă și tu rețeta noastră de plăcintă cu brânză și mărar și ne vei mulțumi mai târziu pentru acest aperitiv delicios!

Iată alte două rețete delicioase de plăcintă: cea cu brânză și spanac și cea din pâine cu șuncă și brânză!

Articolul urmator
Bună de te lingi pe degete! Învață să faci cea mai bună tocăniță de toamnă, după rețeta lui chef Sorin Bontea
Bună de te lingi pe degete! Învață să faci cea mai bună tocăniță de toamnă, după rețeta lui chef Sorin Bontea
Ce desert de Crăciun ai fi?
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.