Turtite umplute cu branza

Aveam un pachet de branza feta pe care trebuia neaparat sa il consum ieri, asa ca am executat rapid aceste turtite extraordinar de savuroase.

Ingrediente 8 turtite
400 gr faina
25 gr drojdie proaspata/7 gr drojdie uscata
200-225 gr apa calduta
1 lingurita rasa zahar
1 lingurita untura de porc
3 lingurite ulei masline
sare
200 gr branza de vaca /telemea/burduf
Frecam dojdia cu 1 lingurita de zahar pana se lichefieaza. Facem o gropita in centrul fainii, adaugam drojdia si amestecam putin cu o lingura de lemn dupa care adaugam untura, uleiul de masline si treptat apa calduta. Framantam aluatul pana obtinem un aluat elastic.
La sfarsit adaugam sarea, framantam din nou aluatul pentru cateva minute, dupa care il lasam la dospit intr-un loc cald, ferit de curent, pentru 20-30 minute.
Aluatul NU trebuie sa-si dubleze sau tripleze volumul pentru aceste turtite. Trebuie doar sa inceapa sa creasca astfel incat aluatul sa fie usor de intins in foaie foarte subtire.
Dupa maximum 30 minute, rasturnam aluatul pe masa foarte bine infainata si il impartim in bilute egale. Intindem cu facaletul infainat bine fiecare biluta in foi rotunde, cat mai subtiri.
Punem pe una dintre foi branza sfaramata.

Asezam a doua foaie peste branza si sudam bine marginile ambelor foi, astfel incat branza sa nu iasa afara in timpul prajirii,

Presam usor cu mana fiecare turtita obtinuta.
Incingem ulei de arahide/masline/floarea soarelui intr-o tigaie teflonata. Cand uleiul este incins incepem sa prajim turtitele, cate una pe rand, pentru 2-3 minute pe fiecare parte.
Le scoatem pe hartie absorbanta si le servim calde sau caldute.
Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://adamache-laura.blogspot.com.


