Pui la grătar cu bere, deliciul serilor de vară
- Timp de gătire:
- Peste 60 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Gratar
Caracteristici
Vara ne mutăm bucătăria în grădină. Schimbăm meniul, introducem preparate noi și le gătim în aer liber, sub soare. Grătarul, o soluție mult mai sănătoasă, mai ales pentru cei care preferă carnea, este cea mai bună idee atunci când vrem să pregătim o masă gustoasă, ușor de digerat.
Îți propunem să încerci puiul cu bere, un preparat ideal pentru serile de vară petrecute în compania prietenilor. Asigură-te că ai la îndemână câteva ierburi aromate esențiale: cimbru, pătrunjel, busuioc, rozmarin și oregano.
Ingrediente:
- Un pui întreg
- O cutie cu bere
- Condimentele preferate și ierburi aromate
- Usturoi
- O lingură de ulei de măsline
- Cuișoare
Mod de preparare:
Scoate puiul din frigider cu aproximativ o oră înainte de a fi gătit și ai grijă ca grătarul să fie bine încins. În tot acest timp, ocupă-te de prepararea mixului cu usturoi, ierburi și condimente amestecat cu uleiul de măsline, până când se obține o pastă.
Ideal ar fi ca puiul să poată fi prins puțin deasupra grătarului, într-un suport special, pentru a fi pătruns mai bine și preparat mai repede. Dacă nu ai un suport și nici nu ai posibilitatea să improvizezi, atunci poți așeza puiul direct pe grătar, urmărindu-l cu atenție la fiecare câteva minute.
În timp ce întorci puiul pentru a se găti uniform și în profunzime, unge-l cu pasta obținută din uleiul de măsline, ierburi și condimente.
Acum e momentul să desfaci cutia de bere, din care vei folosi doar jumătate, în care vei introduce cuișoare, usturoi, cimbru și piper, stropind din când în când puiul, în timp ce îl întorci de pe o parte pe alta.
Un secret important, atunci când gătești un astfel de pui, este să îl întorci la fiecare zece minute, de mai multe ori, până când se rumenește uniform.
Crestează puiul pentru a te asigura că este bine gătit în profunzime. Când observi că a prins o culoare aurie, înseamnă ca e aproape gata și îl poți lua de pe grătar în circa 10 minute. Până atunci, mai taie puțin pătrunjel și usturoi proaspăt și presară-le deasupra puiului atunci când îl aduci la masă. Nu uita sarea și piperul! Zeama de lămâie este și ea bine-venită.
În clipul alăturat poți descoperi, pas cu pas, cum să prepari pui cu bere la grătar!
Acum, că ai la îndemână rețeta de pui cu bere care face deliciul serilor de vară, nu-ți mai rămâne decât să cumperi ingredientele, să pregătești grătarul și să îți inviți prietenii la o seară cu povești și delicii culinare.
Surse foto: iStock