Iti propunem sa incerci o reteta usoara de salata coleslaw, cu un ingredient surpriza - marul verde - si un dressing delicios, dar cu putine calorii:
Salata coleslaw cu iaurt si mar
Ingrediente:
O varza (sau o bucata de varza) de aproximativ 500 de grame; poti folosi varza alba, varza rosie sau un amestec din cele doua
Un morcov mare
Un mar verde mare
2 fire de ceapa verde
2-3 ridichi
Un bulb de fenicul
Pentru dressing:
250 ml de iaurt
O jumatate de lamaie
Ulei de masline
O lingura de mustar
Ierburi aromatice: busuioc, menta, coriandru sau orice altceva iti place
Sare si piper
Cum se prepara salata coleslaw
Taie foarte fin varza si morcovul, taie marul in bastonase subtiri, marunteste ceapa verde si feniculul, taie ridichile in rondele fine sau, cel mai simplu, da-le pe toate pe o razatoare.
Intr-un bol amesteca iaurtul cu mustarul, uleiul de masline, lamaia si ierburile aromatice taiate marunt. Adauga sare si piper dupa gust.
Incorporeaza dressing-ul in salata si amesteca bine pana ce toate ingredientele au fost „invaluite". Daca e nevoie, mai adauga sare, piper sau lamaie.
Poti folosi salata coleslaw ca garnitura la fripturi, o poti lua intr-un recipient bine inchis la gratar sau picnic sau o poti adauga in sandvisuri. Daca adaugi si bucatele de sunca, precum italienii, o poti servi ca pe o masa in sine.
Pont: Daca pregatesti o masa pentru invitati, poti marunti ingredientele si prepara dressing-ul din timp. Ai grija, insa, sa stropesti legumele (si fructele) cu putina zeama de lamaie pentru a preveni oxidarea. Pastreaza dressing-ul intr-un recipient cu capac in frigider si adauga-l peste legume cu maxim 15-20 de minute inainte de servire.
Pofta buna!