Deliciul pictorilor: salata de dovlecei Frida Kahlo

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Deliciul pictorilor: salata de dovlecei Frida Kahlo
Ioana Dinu
Miercuri, 20.06.2018

Cuprins

Caracteristici

In cazul in care nu ai auzit pana in acest moment de Frida Kahlo, ai face bine sa cauti pe internet operele sale. Insa faimoasa pictorita suprarealista mexicana se pare ca a lasat lumii mult mai mult decat autoportretele faimoase si picturile emblematice. Cum milioane de oameni au iubit-o, toti incearca sa salveze cat se poate de multe de la aceasta.

Asa a iesit la iveala si aceasta salata de dovlecei, perfecta pentru vara, a carei reteta vine direct de la marile petreceri organizate de Frida si sotul sau Diego Rivera. Asadar, uite cat de simplu este sa iti faci vara mai gustoasa cu o salata de dovlecei de artisti. Uite ce iti trebuie si cum procedezi.

Ingrediente pentru 6-8 portii

  • 6 dovlecei
  • 2 avocado copti
  • parmezan dupa preferinte
  • 8 linguri de ulei de masline
  • 3 linguri de otet de vin rosu
  • coriandru, sare, zahar - dupa gust

Metoda de preparare:

  1. Din uleiul de masline, iei 6 linguri si le amesteci cu otetul, sarea si zaharul intr-un borcan de sticla, apoi le pui deoparte.
  2. Intr-o tigaie, pui pe foc cele 2 linguri de ulei de masline ramase si calesti acolo dovleceii taiati felii potrivite. Nu trebuie sa lasi dovleceii pe foc mai mult de 10-12 minute, ei sunt gata cand devin aurii.
  3. Dupa ce se racesc putin, se asaza pe o farfurie peste avocado, taiat felii. Deasupra, se presara ueliul de masline cu otet, sare si parmezan.

Salata de vara cu dovlecei este gata. Se serveste cu pofta si admirand autoportretele pictoritei, dupa gusturi.

sursa foto: Saveur.com Salata de dovlecei Frida Kahlo

Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 20.06.2018
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Miercuri, 20.06.2018

Surse foto: iStock

Articolul urmator »
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.4 (5)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Duminică, 16.06.2024

Ne găsești pe