Salata caesar

Cuprins
Oare este ceva ce nu s-a spus in incantarea si elogiul latinilor? Ave romanilor si... Ave Caesar! Iar ca sa-i cinstim cum se cuvine numele celui care a inspirat unele dintre cele mai emotionante piese ale lui Shakespeare, sa invatam sa pregatim pentru o reteta: salata Caesar!
Cum sa prepari o salata Caesar
- sos Caesar
- 200 g piept de pui fara oase
- o capatana de salata, rupta in fasii
- 2 rosii, taiata in sferturi sau optimi
- un sfert de cana de parmezan ras
Ingrediente pentru sosul Caesar:
- 6 linguri de maioneza usoara
- 3 linguri de suc proaspat de lamaie
- o lingura si jumatate de apa
- o lingurita si jumatate de pasta de ansoa
- 3 catei mari de usturoi, zdrobiti
- o lingurita de oregano uscat
- jumatate de lingurita de piper negru proaspat macinat
Preparare:
Pentru a prepara "infamul" sos, amesteca toate ingredientele pentru sos, intr-un bol mic cu ajutorul unui tel, asigurandu-te ca s-au "legat" bine. Pune o treime din sos deoparte.
Pentru a incepe sa prepari salata Caesar, incalzeste gratarul si pune puiul la gatit. Lasa sa se prajeasca timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau pana cand este gata, ungand frecvent cu sosul Caesar pus deoparte pentru ca toate aromele sa se imbine inca de pe gratar. Lasa sa se raceasca si apoi feliaza.
Amesteca puiul, restul de sos fabulos, salata si rosiile intr-un bol mare, cu grija, pentru a acoperi toate ingredientele. Presara parmezan din belsug si pregateste-te pentru un deliciu roman: o salata Caesar a la...Cezar!


