Rețete delicioase
Înapoi la

Salata caesar

Salata caesar

Edda Bild

Oare este ceva ce nu s-a spus in incantarea si elogiul latinilor? Ave romanilor si... Ave Caesar! Iar ca sa-i cinstim cum se cuvine numele celui care a inspirat unele dintre cele mai emotionante piese ale lui Shakespeare, sa invatam sa pregatim pentru o reteta: salata Caesar!

Cum sa prepari o salata Caesar

Reteta salata Caesar
Ingrediente:

- sos Caesar
- 200 g piept de pui fara oase
- o capatana de salata, rupta in fasii
- 2 rosii, taiata in sferturi sau optimi
- un sfert de cana de parmezan ras

Ingrediente pentru sosul Caesar:

- 6 linguri de maioneza usoara
- 3 linguri de suc proaspat de lamaie
- o lingura si jumatate de apa
- o lingurita si jumatate de pasta de ansoa
- 3 catei mari de usturoi, zdrobiti
- o lingurita de oregano uscat
- jumatate de lingurita de piper negru proaspat macinat

Preparare:

Pentru a prepara "infamul" sos, amesteca toate ingredientele pentru sos, intr-un bol mic cu ajutorul unui tel, asigurandu-te ca s-au "legat" bine. Pune o treime din sos deoparte.

Pentru a incepe sa prepari salata Caesar, incalzeste gratarul si pune puiul la gatit. Lasa sa se prajeasca timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau pana cand este gata, ungand frecvent cu sosul Caesar pus deoparte pentru ca toate aromele sa se imbine inca de pe gratar. Lasa sa se raceasca si apoi feliaza.

Amesteca puiul, restul de sos fabulos, salata si rosiile intr-un bol mare, cu grija, pentru a acoperi toate ingredientele. Presara parmezan din belsug si pregateste-te pentru un deliciu roman: o salata Caesar a la...Cezar!

 
Articolul urmator
„Mâncarea puturosului" după rețeta Gabrielei Cristea, un preparat rapid și extrem de gustos. Nu o să îți vină să crezi de cât de puține ingrediente ai nevoie!
„Mâncarea puturosului" după rețeta Gabrielei Cristea, un preparat rapid și extrem de gustos. Nu o să îți vină să crezi de cât de puține ingrediente ai nevoie!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.3 (15)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.