Salata caesar

Salata caesar
Edda Bild
Miercuri, 26.05.2010

Cuprins

Oare este ceva ce nu s-a spus in incantarea si elogiul latinilor? Ave romanilor si... Ave Caesar! Iar ca sa-i cinstim cum se cuvine numele celui care a inspirat unele dintre cele mai emotionante piese ale lui Shakespeare, sa invatam sa pregatim pentru o reteta: salata Caesar!

Cum sa prepari o salata Caesar

Reteta salata Caesar
Ingrediente:

- sos Caesar
- 200 g piept de pui fara oase
- o capatana de salata, rupta in fasii
- 2 rosii, taiata in sferturi sau optimi
- un sfert de cana de parmezan ras

Ingrediente pentru sosul Caesar:

- 6 linguri de maioneza usoara
- 3 linguri de suc proaspat de lamaie
- o lingura si jumatate de apa
- o lingurita si jumatate de pasta de ansoa
- 3 catei mari de usturoi, zdrobiti
- o lingurita de oregano uscat
- jumatate de lingurita de piper negru proaspat macinat

Preparare:

Pentru a prepara "infamul" sos, amesteca toate ingredientele pentru sos, intr-un bol mic cu ajutorul unui tel, asigurandu-te ca s-au "legat" bine. Pune o treime din sos deoparte.

Pentru a incepe sa prepari salata Caesar, incalzeste gratarul si pune puiul la gatit. Lasa sa se prajeasca timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau pana cand este gata, ungand frecvent cu sosul Caesar pus deoparte pentru ca toate aromele sa se imbine inca de pe gratar. Lasa sa se raceasca si apoi feliaza.

Amesteca puiul, restul de sos fabulos, salata si rosiile intr-un bol mare, cu grija, pentru a acoperi toate ingredientele. Presara parmezan din belsug si pregateste-te pentru un deliciu roman: o salata Caesar a la...Cezar!

 
Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 26.05.2010
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Miercuri, 26.05.2010
Articolul urmator »
Idei de mic dejun tradițional românesc
Idei de mic dejun tradițional românesc
Raluca Margean | Miercuri, 28.02.2024

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.3 (15)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Duminică, 16.06.2024
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Anșoa: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Marţi, 30.04.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Risipa alimentară: ce efecte are și cum o poți combate (165 vizite)