Salata de cuscus

Salata de cuscus
Luiza Valsan
Luni, 08.07.2013

Cuprins

Salata de cuscus se mai numeste tabouleh, se prepara foarte usor, are un gust delicios si este foarte sanatoasa.

Cuscusul se prezinta sub forma de granule sferice, este facut din faina de grau dur (semolina) sau de mei si se prepara prin inmuiere cu apa calda sau la aburi. Il poti servi rece sau cald in supe, salate, sosuri, tocanite de legume sau de carne ori alaturi de peste. Cuscusul este o sursa bogata de proteine, fibre, seleniu si vitamina B.

Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatire: 15 minute (inmuierea cuscusului)
Timp total: 25 de minute
Portii: 2

Ingrediente necesare

- 50 g de cuscus
- 100 g de rosii
- un castravete
- doua cepe verzi sau una rosie
- patrunjel
- frunze de menta
- o lamaie
- ulei de masline
- sare
- piper
- apa

Cum se prepara salata de cuscus

1. Pregateste cuscusul conform instructiunilor de pe ambalaj. In general, se pune intr-un bol o cana de apa fierbinte la o cana de cuscus, putina sare, se acopera cu o folie alimentara si se lasa la inmuiat aproximativ 15 minute. Pentru o aroma deosebita poti folosi supa de pui, de vita sau de legume, in loc de apa.

2. Dupa ce se raceste cuscusul, stoarce peste el lamaia si adauga cinci linguri de ulei de masline.

3. Taie cubulete mici rosiile si castravetele.

4. Taie ceapa rondele si pune-le peste cuscus.

5. Adauga patrunjelul si cateva frunze de menta tocate marunt.

6. Condimenteaza salata de cuscus cu sare si piper, dupa gust si pune-o la frigider pentru minimum o ora.

Cuscusul este un aliment foarte popular in tarile orientale, cum ar fi Maroc, Tunisia, Algeria, Libia, Egipt si Israel. Deoarece nu are un anumit gust, acesta merge de minune alaturi de alte preparate delicioase. Prepara salata de cuscus ca fel de sine statator sau foloseste-o alaturi de mancarurile preferate.

 

Vezi si
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Luni, 08.07.2013
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Luni, 08.07.2013
Articolul urmator »
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (5)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024

Ne găsești pe