Salata de iarna: un preparat rapid de sezon

Cuprins
Chiar daca este iarna, nu trebuie sa uitam de aportul de vitamine necesare organismului mai ales acum, cand frigul isi face simtita prezenta mai mult decat oricand. De aceea, este indicat sa consumam si salate pe langa preparatele tipice sezonului sau sa pregatim astfel de gustari pentru a le savura intre mese, atunci cand foamea nu ne da pace. Cand vorbim despre salate, nu trebuie sa excludem neaparat carnea de pe lista ingredientelor. Din contra, iarna este indicat sa consumam si proteine de origine animala. Asadar, iata o reteta pentru o astfel de salata de iarna, gustoasa si plina de substante nutritive.
Salata de iarna cu spanac, sfecla rosie si pui
Pentru a prepara aceasta salata ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 300 de grame de piept de pui fiert sau preparat pe gratar;
- 100 de grame de baby spanac;
- 100 de grame de sfecla fiarta, taiata in bucati;
- 50 de grame de branza de capra taiata in bucati;
- patru linguri de ulei de struguri sau de ulei de masline;
- doua linguri de otet balsamic;
- cinci lingurite de mustar;
- sare si piper dupa gust.
Cum se prepara salata de iarna?
Prepara un dressing din ulei, otet, mustar, sare si piper. Amesteca bine, pana cand observi ca se omogenizeaza si continua cu pregatirea salatei. Taie puiul in bucati si pune-l intr-un bol, alaturi de frunzele de spanac si de sfecla tocata. Adauga dressing-ul, amesteca si presara pe deasupra branza de capra taiata bucatele.
Serveste salata alaturi de doua felii de paine integrala, pentru ca valoarea sa nutritionala sa creasca.
Pofta buna!
Salata de iarna este un preparat gustos si usor de realizat. Te va scuti de multe batai de cap in bucatarie si daca o vei consuma periodic, te vei bucura pe intreaga perioada a iernii de beneficiile vitaminelor pe care le contine.


