Salata ruseasca

Salata ruseasca
Edda Bild
Miercuri, 26.05.2010

Cuprins

Ti-am mai povestit ca am cateva gene rusesti, dar de mult pierdute in negura timpului...uneori simt o chemare stranie si visez ca ma pierd in tundra siberiana...dar de fiecare data cand vreau macar o particica din Sankt Petersburg aproape, prepar o salata ruseasca asa cum m-a invatat bunicul meu:

Cum sa prepari o salata ruseasca

Salata ruseasca
Ingrediente:

- 100 g morcovi taiati in feliute subtiri
- 100 g mazare
- 100 g fasole verde curatata si taiata in bucati de dimensiuni medii
- 100 g cartofi taiati in cubulete
- 50 g de castraveciori murati taiati in cubulete
- 50 g capere
- 75 g iaurt
- 50 g maioneza
- jumatate de lingurita de mustar
- sare

Preparare:

Fierbe toate legumele pana cand se inmoaie usor, dar nu devin sfaramicioase; scurge-le bine. Pune toate legumele intr-un bol si presara cu sare din belsug. Amesteca iaurtul, maioneza si mustarul pana s-au omogenizat. Amesteca sosul rezultat cu legumele si apoi lasa la frigider timp de 2 ore. Serveste salata rece!

Bucura-te de inceputul unei zile mai bune cu o autentica salata ruseasca.

 
Vezi si
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Miercuri, 26.05.2010
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Miercuri, 26.05.2010
Articolul urmator »
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (82)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Duminică, 16.06.2024

Ne găsești pe