Salata ruseasca

Cuprins
Ti-am mai povestit ca am cateva gene rusesti, dar de mult pierdute in negura timpului...uneori simt o chemare stranie si visez ca ma pierd in tundra siberiana...dar de fiecare data cand vreau macar o particica din Sankt Petersburg aproape, prepar o salata ruseasca asa cum m-a invatat bunicul meu:
Cum sa prepari o salata ruseasca
- 100 g morcovi taiati in feliute subtiri
- 100 g mazare
- 100 g fasole verde curatata si taiata in bucati de dimensiuni medii
- 100 g cartofi taiati in cubulete
- 50 g de castraveciori murati taiati in cubulete
- 50 g capere
- 75 g iaurt
- 50 g maioneza
- jumatate de lingurita de mustar
- sare
Preparare:
Fierbe toate legumele pana cand se inmoaie usor, dar nu devin sfaramicioase; scurge-le bine. Pune toate legumele intr-un bol si presara cu sare din belsug. Amesteca iaurtul, maioneza si mustarul pana s-au omogenizat. Amesteca sosul rezultat cu legumele si apoi lasa la frigider timp de 2 ore. Serveste salata rece!
Bucura-te de inceputul unei zile mai bune cu o autentica salata ruseasca.


