Salata de sfecla rosie
Salata de sfecla rosie este garnitura ideala langa orice fel de carne. Mai mult, sfecla rosie este un adevarat medicament natural fiind un remediu extraordinar pentru detoxifierea ficatului si impotriva tensiuni arteriale.
Salata de sfecla rosie - un "medicament" gustos!
Ingrediente necesare pentru salata sfecla rosie: 250 gr hrean 1 kg de sfecla rosie sare piper 5 linguri de otet o lingurita de zahar |
Cum prepari salata sfecla rosie?
1. Sfecla se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare. Se lasa cam 2 ore si se incearca daca este fiarta bine.
2. Sfecla se lasa la racit. In acest timp, se curata hreanul si se da prin razatoarea mica.
3. Sfecla se curata si ea de coaja si se da prin razatoarea mare.
4. Se amesteca sfecla cu hreanul si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
5. La sfarsit se adauga zaharul si otetul. Toata compozitia se amesteca bine.
Salata de sfecla rosie se serveste rece. Din acest motiv e bine sa o lasi macar 20 de minute la rece dupa ce o prepari. Spor la treaba!