Șnițel de porc cu sos de mărar

Cuprins
Caracteristici
- Rețete rapide
- Rețete culinare
- Prânz
- Cină
- Rețete românești
Când vrei să mănânci ceva diferit și gustos, trebuie să fii și pregătită să experimentezi ceva care te-ar putea scoate din zona de confort. Transformă-ți bucătăria într-un spațiu al artei culinare și prepară ceva care îi va surprinde oricând pe cei dragi: șnițel de porc cu sos de mărar.
Iată rețeta perfectă de șnitel de porc cu sos de mărar!
Ingrediente:
- o jumătate de cană de făină
- 2 lingurițe de sare
- o jumătate de linguriță de piper
- 2 ouă mari
- o jumătate de cană de lapte
- 2 cești de pesmet
- 2 lingurițe de boia
- 6 cotlete de porc
- 6 linguri de ulei de rapiță
Ingrediente pentru sos:
- 2 linguri de făină
- o ceașcă și jumătate de supă de pui
- 1 cană de smântână
- o jumătate de linguriță de mărar uscat
Mod de preparare șnițel de porc cu sos de mărar:
- Într-un castron adânc, amestecă făina, sarea și piperul. Într-un al doilea vas, puțin mai mic, amestecă ouăle și laptele pană când se omogenizează. Într-un al treilea castron, amestecă pesmetul și boiaua.
- Bate cotletul de porc până când îl aduci la grosimea de 1.4 centimetri. Trece cotletele prin mix de făină cu condimente până se acoperă bine pe ambele părți. Scufundă-le apoi prin ou și pesmet, până când sunt perfect acoperite pe toate părțile.
- Într-o tigaie cu pereți înalți, încălzește ulei la foc mediu. Adaugă cotletele de porc, gătindu-le maximum 2-3 minute pe fiecare parte, până devin aurii. În final, scoate-le pe o farfurie plată, îndepărtând excesul de ulei cu un șervețel, dacă e cazul.
- Într-un vas mic, amestecă făina cu bulionul, apoi adaugă compoziția în tigaie. Adu la punctul de fierbere, amestecând încontinuu. După ce a început să fiarbă, mai lasă tigaia pe foc 2 minute, până când sosul începe să se îngroașe.
- Redu focul la minimum, amestecă totul cu smântână și mărar și servește cu cotletele.
Invită-i pe cei dragi la masă și surprinde-i cu un delicios șnițel de porc cu sos de mărar!



Surse foto: iStock