Una ricetta eccellente - sos italian

Cuprins
Bucataria italieneasca este, de departe, exceptionala. Trebuie sa recunoastem faptul ca preparatele traditionale italienesti sunt acele mancaruri care plac tuturor. Un bucatar italian nu va folosi niciodata un sos din comert, de aceea si noi vom invata sa ne preparam propriile sosuri. In principiu, nicio mancare nu este mai buna decat cea facuta de mana ta. Astfel, m-am gandit ca de data aceasta sa ne inspiram din bucataria italiana si sa preparam un sos exact asa cum este preparat acolo: sos italian.
Complexitate redusa pentru un sos italian de top
Acestea sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara sos italian:
1 lingurita de ulei
o ceapa mica
1 cutiuta pasta de rosii
sare, piper
1-2 foi de dafin foaie de dafin
rozmarin/oregano
![]() |
Ca orice mancare italiana, acest sos se prepara foarte repede. Dar cum numai italienii stiu, orice lucru simplu poate fi in acelasi timp extrem de gustos si sofisticat.
Sos italian delicios din doar cateva miscari
Iata ce trebuie sa faci. Ceapa trebuie tocata foarte marunt si pusa intr-o tigaie cu putin ulei la calit. Lasa ceapa in tigaie pana cand devine translucida. Adauga sosul de rosii si subtiaza cu apa atat cat este nevoie, dupa care lasa pe foc pentru a fierbe. Cand sosul incepe sa clocoteasca adauga sare, piper si foile de dafin. Continua sa fierbi si adauga si rozmarinul sau oregano, pentru a da sosului tau o aroma cu adevarat speciala. Acest sos italian este perfect pentru paste, bineinteles, dar se poate folosi la multe alte preparate. De aceea, iti garantez ca va fi o placere pentru tine sa degusti o asemenea bunatate de sos italian.
![]() |


